Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Dej, judetul Cluj

Postata de: Attila Hajdu
La data: 12 Iulie 2017
Tip: Reclamatie
Cod: 108859
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Buna cum raspundeti la acuzatiile ce vi se aduc.cu privire la terenurile de sport ale domnului Itu,unde nu sau platit redevente de atatia ani,multumesc.

925 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

31 Iulie 2017

Referitor la  contractele cu Agro 33 va prezentam situatia si demersurile facute de primarie pana in acest moment:

 Contractele de concesiune cu S.C. Agro 33  S.R.L., au fost incheiate in timpul mandatului fostului primar Ioan Ungur, în 2005, pentru terenul de pe strada Nicolae Titulescu, respectiv anul 2007 pentru terenul situat pe strada Fragilor, perioada de concesionare fiind 25 de  ani. Cu acest aspect nu am fost de acord atunci in calitate de viceprimar, mai ales ca pe strada Fragilor era vorba de concesionarea unui  teren din curtea unei scoli, iar acum, sunt din nou pus in situatia de a rezilia contracte de concesiune terenuri publice, la fel cum a trebuit sa procedez si in cazul terenului de la piata din centru si de pe Balta, terenuri concesionate tot de fostul primar PNL. 

Pentru cele doua terenuri concesionate catre Agro 33, terenuri intravilane si nu extravilane asa cum s-a interpretat  gresit, se plateste taxa de concesiune teren intravilan, firma platind pe parcursul anilor doar o parte din datoriile catre primarie, respectiv 221000 lei. Mentionam ca pentru contractul de concesiune care viza terenul de pe strada Fragilor, firmei i-a fost aprobata prin hotarare de Consiliu Local, acordarea unei perioade de gratie pentru taxa de concesiune aferenta  perioadei 2010-2011, care urma sa fie platita ulterior de catre firma.

Pentru restul datoriilor acumulate, în anul 2013 Primaria Municipiului Dej a început procesul de recuperare trimitand somatii firmei. Urmare a acestui demers din partea primariei, Agro 33 a platit partial din valoarea taxelor insa nu în totalitate, astfel încât din anul 2016 Primaria Municipiului Dej a recurs la executare silita poprind conturile firmei, care sunt blocate si în acest moment.  

In conditiile în care Primaria Municipiului Dej nu a reusit sa recupereze creantele in totalitate, la finalul anului 2016, a anuntat firma de intentia de  reziliere a contractelor de concesiune. In urma adresei primariei, la începutul anului 2017, Agro 33 solicita de  asemenea primariei, rezilierea contractelor, motivul invocat fiind faptul ca administratia publica locala  a construit terenuri de minifotbal ( 2 în cart. Dallas, str. Orizont, Cart.1 Mai, 7 noiembrie, Ocna Dej, Somcutul Mic), terenuri cu acces gratuit, aspect care a afectat profitul firmei.

Primaria Municipiului Dej , a solicitat societatii achitarea regularizarii taxei de autorizare constructie.

Dupa achitarea regularizarii taxei, Agro 33 revine catre primarie si Consiliul Local, cu o noua solicitare de reziliere.

In aceste conditii am dispus constituirea unei comisii de analiza, care a constatat premisele rezilierii contractelor de concesiune pentru neplata redeventei, in termen de 90 de zile de la expirarea perioadei de plati si a solicitat luarea masurilor legale in acest caz, iar proiectul de hotarâre privind rezilierea contractelor, a fost facut public in luna mai, urmand sa figureze pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din luna iulie 2017.

Societatea Agro 33 revine in luna iunie 2017, cu o noua adresa privind rezilierea contractelor si clarificari, adresa la care Primaria Municipiului Dej a raspuns firmei ca a initiat proiectul de hotarare de reziliere a contractelor, cu conditia de achitare din partea firmei a tuturor datoriilor catre bugetul local, respectiv suma de 293518 lei.

In concluzie, nu este vorba de prejudiciu adus Primariei Municipiului Dej, toate datoriile Agro 33 fiind înregistrate în evidentele fiscale, datorii pentru care Primaria Dej continua procedura de executare, mai mult Primaria Municipiului Dej a instituit sechestru pe terenuri detinute de firma, iar clarificarea întregii situatii se va face in instanta.

Cu stima,

Primar

Ing. Morar Costan


Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare

03 August 2017, Attila Hajdu
Va multumesc pt raspuns,va doresc succes in continuare si multa sanatate.Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    9 + 2
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design