Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Bacau, judetul Bacau

Postata de: Sintea Silviu
La data: 25 Martie 2010
Tip: Reclamatie
Cod: 39911
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Transport ecologic

Buna ziua domnule primar,

Va transmit in atasament documentul referitor la implementarea proiectului "Electric Vehicles în Urban Europe" (EVUE) si posibilitatea finantarii proiectului de extindere a transportului ecologic in municipiul Bacau. Am ales aceasta modalitate de comunicare pt. ca am primit eroare de la serverul primariei. Va stau la dispozitie.

Cu stima,
ing. Silviu Sîntea
Presedintele Asociatiei Transira


Documente / Imagini:


doc_39911-Bacau.doc


1101 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

07 Aprilie 2010

Stimate domn,

    Municipiul Bacau este partenerul declarat al oricarei organizatii publice sau private, angajata in initierea de programe si proiecte pentru dezvoltarea durabila a comunitatii bacauane, prin urmare este deschis si pentru a solutiona in mod fericit problemele transportului local, tinand cont de cele mai noi tehnologii in domeniu si de protejarea mediului inconjurator folosind surse de energie nepoluante;

    In momentul de fata suntem angajati la solutionarea prioritatilor locale de dezvoltare si de crestere a calitatii vietii cetatenilor urbei prin elaborarea si implementarea unor proiecte cu finantare europeana nerambursabila care vor aduce beneficii directe pentru locuitorii orasului si acopera finantari pe toate Programele Operationale Sectoriale, inclusiv URBACT II.

    In prezent, Municipiul Bacau implementeaza un proiect pe URBACT II – Reteaua URBS Health pentru Construirea de Comunitati Sanatoase si are in lucru inca doua depuneri. Din pacate, nici un beneficiar nu poate implementa simultan mai mult de doua proiecte URBACT dar vom analiza si oportunitatea propusa de dl. Silviu SINTEA. Precizam ca, finantarile prin Programul URBACT nu asigura sumele necesare unor investitii fizice ci creeaza oportunitatea incheierii de parteneriate, schimbului de experienta si a transferului de bune practici din alte orase europene.

    Referitor la elaborarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana – PIDU – precizam ca suma alocata Municipiului Bacau, pol de dezvoltare regionala, nu putea fi cheltuita decat pentru investitii pe aria municipiului. Cazul Municipiului Iasi de exemplu, este diferit deoarece, in calitatea de  pol de crestere la nivel national, beneficiaza de o suma de cca 6 ori mai mare si se recomanda ca investitiile eligibile propuse prin PIDU sa se extinda la aria zonei metropolitane. De asemenea,  PIDU al Municipiului Bacau a propus proiecte ce rezolva prioritatile momentului intr-o ordine stabilita de nevoile locale de dezvoltare, avand studii si cercetari efectuate in prealabil.

     Chiar daca, administratia locala nu a abordat si problema transportului local prin acest Plan, suntem interesati sa purtam discutii cu orice posibil partener sau dezvoltator si sa stabilim prioritati viitoare si sursele de finantare pe aceasta tema. Va invit la sediul Primariei Municipiului Bacau pentru a dezvolta ideile dv., sa luati legatura cu dl  Cornel Pricope, directorul Agentiei de Dezvoltare Locala si va rog sa tineti cont si faptul ca trama stradala si cresterea substantiala a numarului de autovehicule nu permite introducerea noului sistem de troleibuze. Consideram oportun sa efectuam si un studiu de circulatie care sa ne ofere diagnoza necesara la discutiile pe aceasta tema.

Va multumesc pentru intelegere.

Cu deosebita consideratie.

Romeo Stavarache

Primarul Municipiului Bacau


Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare

26 Martie 2010, Bacauan
ar fii benefic acest proiect pentru Bacau, eliminarea poluarii care deja sufoca bacaul ar impune un asemenea proiect , noi am maiavut tentative de implementare a acestui proiect dar totul s-a dus de rapa , titpic noua romanilor sa lasam proiecte in doru leli. Deci Domnulr Primar VA RUGAM SA VA IMPLICATAI IN ACEST PROIECT !!!Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    2 + 4
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Bacău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design