Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Buzau, judetul Buzau

Postata de: Catalin
La data: 06 Decembrie 2012
Tip: Reclamatie
Cod: 65867
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Domnule primar,


In data de 23.07.2012 ati raspuns:

"Incepand cu data de 24.07.2012 microbuzul de pe linia 3M nu mai circula. FIRMA care detinea acest microbuz nu a putut sustine financiar reparatia acestuia si A RENUNTAT LA AUTORIZATIA DE TRASEU”.

In data de 20.11.2012 ati raspuns:

“Firma a achizitionat un alt microbuz cu care sa efectueze transportul de persoane pe traseul 3M !”

In data de 06.12.2012 ati raspuns:

“Firma NU A RENUNTAT in scris la licenta de traseu (PROBABIL fiindca a luat in calcul achizitionarea unui alt autovehicul). Vom verifica respectarea graficului de circulatie”


Domnule primar, intai spuneti ca firma a renuntat la “autorizatia de traseu”, apoi ca de fapt nu a renuntat…
Daca nu a existat o comunicare scrisa privind renuntarea la “autorizatia” (de fapt licenta…) de traseu, de unde ati stiut si in ce temei ati afirmat in 23.07.2012 ca firma a renuntat la “autorizatia de traseu“?!? Administrarea serviciului de transport public buzoian se face asa, “pe vorbe” ?!?

Legea 92/2007, art. 37 (8) prevede ca „O licenta de traseu contine toate cursele care se efectueaza pe traseul respectiv, conform programului de transport adoptat”.

Daca firma nu a renuntat oficial la licenta de traseu, dar nu a mai efectuat timp de 3-4 luni (!!!) cursele prevazute in licenta de traseu, ce masuri ati luat impotriva operatorului de transport pentru neprestarea serviciului de transport la care s-a obligat prin contractul de atribuire a gestiunii si caietul de sarcini ?
Sau ati considerat cumva ca neefectuarea curselor pe traseul-clona 3M conform programului de transport nu este o deficienta suficient de grava?!?

Legea 92/2007, art. 18, mai prevede si ca:
(1) Autoritatile administratiei publice locale, in raporturile cu operatorii de transport rutier sau transportatorii autorizati care efectueaza serviciile de transport public local, au urmatoarele drepturi:
a) sa convoace pentru audieri operatorii de transport rutier sau transportatorii autorizati, in vederea stabilirii masurilor necesare pentru remedierea unor deficiente aparute in executarea serviciilor respective;
c) sa verifice si sa controleze periodic modul de realizare a serviciului de transport public local;
e) sa sanctioneze operatorii de transport rutier sau transportatorii autorizati in cazul in care acestia nu presteaza serviciul la parametrii de performanta, eficienta si calitate la care s-au obligat prin contractul de atribuire a gestiunii si caietul de sarcini.
(2) In cazul unor abateri grave ale operatorilor de transport rutier sau ale transportatorilor autorizati, AUTORITATILE ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE POT, DUPA CAZ, REZILIA CONTRACTUL DE ATRIBUIRE A GESTIUNII SERVICIULUI SI/SAU POT SOLICITA MOTIVAT EMITENTULUI RETRAGEREA LICENTEI DE TRANSPORT SAU A AUTORIZATIEI, DUPA CAZ.”

De asemenea, art. 39 din aceeasi Lege 92/2007 prevede ca “ (1) Autorizatia de transport se retrage de catre autoritatea de autorizare in cazul in care TRANSPORTATORUL AUTORIZAT NU MAI INDEPLINESTE CONDITIILE CARE AU STAT LA BAZA ACORDARII ACESTEIA sau in cazul in care acesta a furnizat documente continand informatii eronate cu ocazia solicitarii de acordare a autorizatiei de transport. In caz de retragere a licentei de transport sau a autorizatiei de transport, copiile conforme ale acestora si licentele de traseu au acelasi regim.
(2) COPIILE CONFORME ALE LICENTEI DE TRANSPORT SAU ALE AUTORIZATIEI DE TRANSPORT SE SUSPENDA DE CATRE AUTORITATEA DE AUTORIZARE IN CAZUL SAVARSIRII UNOR ABATERI GRAVE SAU REPETATE DE LA PREVEDERILE CONTRACTELOR DE ATRIBUIRE A SERVICIULUI, precum si de la reglementarile in vigoare privind transportul rutier si/sau protectia mediului.
(3) Licenta de traseu se retrage cu o notificare prealabila de 60 de zile, in cazul unor abateri grave de la prevederile caietului de sarcini. In intervalul de 60 de zile, autoritatile administratiei publice locale vor organiza atribuirea serviciului respectiv in gestiune altui operator de transport rutier.”.

Daca firma nu a mai reparat microbuzul si nici nu l-a inlocuit IMEDIAT cu unul cel putin similar, deci, nu mai avea vehicul cu care sa desfasoare serviciul, considerati cumva ca mai indeplinea conditiile care au stat la baza acordarii autorizatiei de transport/licentei de traseu?!?
Sau ati considerat cumva ca neefectuarea serviciului de transport public pe linia-clona 3M timp de cateva luni (!!!) nu constituie o abatere suficient de grava sau repetata de la prevederile contractului de atribuire a serviciului?
Iar 3 luni inseamna deja 90 de zile, deci peste cele 60… s-a organizat licitatie pentru atribuirea serviciului respectiv in gestiunea ALTUI operator de transport rutier?

Cum puteti scrie intr-un raspuns oficial ca “[…] PROBABIL fiindca a luat in calcul achizitionarea unui alt autovehicul)” ?!? Transportul-capusa de tip maxi-taxi de la Buzau se face dupa “probabilitati” si dupa “vorbe”, ba renunt la licenta, ba nu renunt ?!?

Cum adica, firmele astea fac “transport” cateva luni, apoi isi iau o “pauza” de vreo 3-4 luni, dar raman cu traseul “rezervat”, dupa care iar mai fac “niste transport”, FARA ORGANIZAREA UNEI NOI PROCEDURI DE ATRIBUIRE A GESTIUNII, POTRIVIT PREVEDERILOR LEGII 92/2007 ?

Dumneavoastra va dati seama cat de neprofesionist este perceput modul de organizare a serviciului de transport public in municipiul al carui primar sunteti ?!?

Realizati cat de “ciudate” sunt raspunsurile pe care le dati la petitii si ce suspiciuni trezesc sau amplifica?

Iar in ceea ce priveste metehnele soferului “noului” microbuz de pe linia 3M de a nu respecta NICI MACAR orele de plecare in curse de la capatul de linie, “furand” mai mereu startul, “dupa necesitati”, pentru a “lua fata” autobuzului Transbus pe care il capuseaza, v-am semnalat acest lucru de nenumarate ori aceste aspecte; oricum aceste practici sunt aproape generalizate, pe toate traseele-capusa de maxi-taxi locale buzoiene, capusarea Transbus prin nerespectarea orarelor de catre soferii de maxi-taxi fiind o practica pe care, deliberat sau nu, o “ajuta” si autoritatile locale prin neindeplinirea obligatiei de a afisa orarele de trecere prin statii ale autobuzelor si, mai ales, microbuzelor, lipsa de informare fiind exploatata de soferii de maxi-taxi care trec mereu prin statii in fata autobuzelor Transbus…

Va solicit masuri urgente pentru respectarea legislatie in vigoare in transportul public buzoina si va previn ca voi urmari indeaproape modul in care se va organiza (daca se va mai organiza...) noua “licitatie” si voi semnala organelor competente toate eventualele nereguli si ilegalitati care se vor strecura, intentionat sau nu, in organizarea si desfasurarea “licitatiei” si ulterior a serviciului de transport public, poate va veni vremea ca toti cei care au contribuit la aducerea transportului local buzoian in starea jalnica actuala sa raspunda de ceea ce au facut sau vor face!

1401 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

18 Decembrie 2012
Operatorul a avut posibilitatea in termenul prevazut de lege sa inlocuiasca autovehiculul si fiind singurul pe traseul 3M in afara de autobuz era un lucru benefic pentru cetateni.
Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare

07 Decembrie 2012, eu
tu cand mai ai timp sa mananci ,sa-ti cresti copii,sa muncesti daca stai tot timpul sa scrii pe acest site,PDL-ist mic ce esti?

07 Decembrie 2012, Catalin
@eu: Prietene, eu nu sunt prost, ca sa fiu PDL-ist, PSD-ist, PNL-ist, DD-list sau alte rahaturi similare. In partide mai cred doar tantalaii care, dupa 20 de ani de la lovilutie, tot nu pricep ca in toate partidele sunt in mare parte acelasi gen de scursuri, doar ca sunt "colorati" diferit. Cam ca la fotbal, ca sa pricepi si tu... Aceeasi rahatei, dar cu alt "echipament", ca sa poata fi deosebiti de cetateni-ieftini ca tine, cei care se gudura pe langa unul sau altul pentru o lingura de fasole... Sigur, daca esti tantalau si nu obsrervi cum astia migreaza de la un partid la altul functie de cine e la putere, atunci ... "succesuri". Daca nu vezi ca astia de la noi n-au fost in stare sa respecte macar alianta totul pentru ciolan, preferand sa-si sustina prietenul in loc sa-l sustina pe cel ales de alianta, atunci ... armata de prostanaci e mare.

07 Decembrie 2012, Catalin
... de ce oare toti "prostanacii" cred despre cei cat de cat inteligenti ca sunt PDL-isti ?!? :-))) "Partidele" sunt pentru oamenii-ieftini, pentru tampitii care inca mai cred ca vreunul politician ii pasa de ceva in afara de ciolanul si interesul propriu... voi sunteti "fanii" uneia sau alteia dintre gastile numite "partide", iar ei toti va tepuiesc la fel, dar in prostia voastra nu va prindeti...Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    3 + 8
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Buzău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design