Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

ALBA IULIA, orasul cu cel mai complet proiect de smart city din Romania


Alba Iulia are cel mai bun, cel mai corect și cel mai complet proiect de smart city din România, fiind un exemplu de bună practică ce trebuie arătat și transmis și altor comunități din țară, a afirmat, joi, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM), Eduard Dumitrașcu.

"Acest program (Caravana Smart City — n.r.) este derulat pe parcursul a 12 luni în 12 locații din România, dar doar etapa de la Alba Iulia este ușor atipică. Este atipică de ce? Pentru că aici găsim cel mai bun, cel mai corect și mai complet proiect de smart city din România și atunci noi am venit ca să facem un schimb de expertiză. De altfel, oprirea, proiectul nostru de la Alba Iulia se numește Expertiza Alba Iulia Smart City. Prin urmare, noi încercăm să luăm exemplul de bună practică pe care dumneavoastră îl aveți la Alba Iulia, să-l ducem în celelalte localități și comunități din țară, să arătăm lucrurile minunate pe care le-ați făcut aici atunci când vorbim de un oraș inteligent", a declarat Eduard Dumitrașcu.

El a menționat că în proiectul de smart city de la Alba Iulia sunt aproape 70 de soluții deja implementate, care vor fi testate pe parcursul următorului an, cu aproape 40 de companii implicate. "Este un întreg mecanism care a fost pus în mișcare pentru această inițiativă de Smart City de la Alba Iulia, lucru pe care noi îl apreciem", a conchis Dumitrașcu.

În parteneriat cu Primăria Alba Iulia, ARSCM a organizat joi, la Alba Iulia, cea de-a IV-a etapă a a Programului Național Caravana Smart City. Dezbaterea a vizat schimbul de expertiză, transferul de know-how și, mai ales, schimbul de bune practici și prezentarea modelului de Alba Iulia Smart City, proiect pilot care însumează în prezent un număr de 67 de soluții contractate, dintre care o parte funcționează deja la parametri optimi.

Caravana Smart City este, potrivit inițiatorilor acesteia, cel mai complex program pilot ce vizează informarea reprezentanților autorităților centrale și locale despre conceptele și produsele Smart City și, totodată, despre soluțiile inovatoare pe care le pot implementa autoritățile pentru dezvoltarea comunităților creativ-inteligente. Agerpres

07.12.2017
595 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Abrud
Aiud
Alba Iulia
Albac
Baia de Aries
Blaj
Campeni
Cugir
Ocna Mures
Sebes
Teius
Unirea
Zlatna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Alba pentru ziua de azi.


 
Informatii din Alba

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design