Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Actuali si fosti functionari ai Primariei REGHIN, trimisi in judecata pentru infractiuni de coruptie

Primaria Reghin

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, s-a dispus trimiterea în judecată a fostului arhitect şef al municipiului Reghin, Hărşan-Diaconu Camelia, preşedinte al unei comisii de recepţie lucrări la data faptelor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte), fals intelectual (6 fapte) şi uz de fals (6 fapte).

De asemenea, au fost trimişi în judecată Oprea Monica-Elena (consilier în cadrul Primăriei Reghin), Aszalos Gavril (fost consilier local la Reghin, actualmente consilier judeţean) şi Oprea (fostă Kolumban) Melinda (fost inspector în cadrul Primăriei Reghin), la data faptelor membri ai aceleiaşi comisii de recepţie lucrări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (2 fapte), fals intelectual (2 fapte) şi uz de fals (2 fapte).

Alături de membrii comisiei de recepţie a fost trimis în judecată şi Moldovan Sebastian Iuliu, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte), complicitate la fals intelectual (6 fapte) şi uz de fals (6 fapte).

"În perioada 2011-2012, inculpaţii Hărşan-Diaconu Camelia, Oprea Monica-Elena, Aszalos Gavril şi Oprea (fostă Kolumban) Melinda, în calităţile menţionate mai sus, au semnat şase procese verbale de recepţie a unor lucrări executate de societatea administrată de inculpatul Moldovan Sebastian - Iuliu, în condiţiile în care existau diferenţe între: lucrările cuprinse în situaţiile de lucrări şi cele executate în realitate, dotările cuprinse în situaţiile de lucrări şi cele realizate în realitate, valorile materialelor şi lucrărilor menţionate în situaţiile de lucrări şi cele din oferta financiară. Ulterior, documentele respective au fost înaintate către Serviciul Buget Contabilitate, determinând astfel ordonatorul de credite, în speţă Primăria Municipiului Reghin, să achite nejustificat lucrările şi materialele respective, în sumă totală de 1.662.304 lei", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit DNA, Primăria Municipiului Reghin a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 389.271 lei.

"În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat cu inculpaţii Ţocu Mihai şi Giurgiu Camelia, în calitate de membri comisiei de recepţie, câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei", mai precizează DNA.

Din comunicatul DNA mai reiese faptul că, anterior, inculpaţii Hărşan-Diaconu Camelia, Ţocu Mihai şi Moldovan Sebastian - Iuliu au mai fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, fals intelectual şi uz de fals, în 2016. AGERPRES

12.03.2018
929 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Gurghiu
Iernut
Ludus
Miercurea Nirajului
Reghin
Sangeorgiu de Padure
Sarmasu
Sighisoara
Sovata
Targu Mures
Tarnaveni
Ungheni


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Mureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Mureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design