Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
Cele 22 de companii înființate de Gabriela Firea au în 2018 un buget de 1,2 miliarde lei / De unde vin banii, pe ce se cheltuiesc, ce vor face firmele

Cele 22 de companii municipale înființate anul trecut de primarul Gabriela Firea au în 2018 un buget estimat de 1,2 miliarde lei. Din această sumă, circa 370 milioane merg pentru cheltuieli de personal, companiile estimând că până la finalul anului vor avea circa 8.000 de angajați (3.000 doar la Compania Municipală de Pază și Protecție). Pentru investiții, însemnând mașini, calculatoare, scule, echipamente, se estimează suma de 300 milioane lei. (28.03.2018)

Operatiunea “epurarea politica”, instrumentata de DNA a primit cu suspendare Acțiunile procurorilor DNA, începând cu anul 2013, după ce Laura Kovesi a preluat primul mandat la conducerea acestei instituții, au fost concertate pe decapitarea politică a administrației publice locale. Acesta este bilanțul care răzbate din comunicatele oficiale de presă ale Direcției Naționale Anticorupție, cu privire la urmăririle penale efectuate, reținerile și arestările operate și trimiterile în judecată. Dosarele, în majoritatea lor, s-au soldat cu condamnări cu suspendare. (26.03.2018)
Viceprimarul maghiar al Clujului, condamnat la 2 ani si 8 luni cu executare pentru ca a baut cafea in Piata Muzeului Dosarul a pornit de la SRI Bucuresti, sustine presa locala. Acolo, cineva, banuia ca siguranta nationala e pusa in pericol! Luni de zile, SRI a urmarit-o pe Anna Horvath, care si-a depus candidatura in alegerile locale pentru postul de primar al Clujului. Fara prea mari sanse, caci Emil Boc avea din start “rezervat” locul fruntas si stia toata lumea ca asa este. Asa s-a ajuns la acea inregistrare ambientala din Piata Muzeului, unde Anna Horvath s-a intilnit cu o veche cunostinta, Fodor Zsolt si au discutat la o masa. Despre una, alta. In maghiara. Transcrierea absolut tendentioasa, cu adaugiri si omisiuni a convorbirii a fost SINGURA proba la dosar. (24.03.2018)
Se pregatesc modificari drastice pe piata deseurilor reciclabile: Cetatenii vor plati o garantie de 2 lei/ambalaj reutilizabil / Guvernantii spun ca "oamenii sunt incantati de masura", dar firmele de reciclare acuza o "nationalizare" Ministerul Mediului vrea sa modifice printr-o Ordonanta de Urgenta legislatia privind ambalajele si deseurile reciclabile. Astfel, se doreste introducerea unei garantii de 2 lei/ambalaj reutilizabil (in principal ambalaje sticla, bidoane de plastic, paleti, urmand sa fie stabilit exact care de catreproducator) pe care cetatenii ar urma sa o plateasca cand achizitioneaza produsele, apoi sa o recupereze cand duc borcanele/sticlele goale inapoi de unde au cumparat produsele. O alta prevedere importanta se refera la faptul ca Primariile trebuie sa recicleze 50% din deseurile generate pana in 2020, iar acestea vor beneficia si de banii care acum vin de la producatorii de ambalaje, prin OTR-uri, pentru a indeplini tintele de reciclare si ajung la colectori. (20.03.2018)
SINAIA: Curtea de Apel Ploiesti dezvaluie grozaviile comise de procurorul DNA Mircea Negulescu (Portocala) in dosarul in care edilul Vlad Oprea a primit achitare DNA Ploiesti l-a pus sub acuzare, in aprilie 2016, pe Vlad Oprea, iar in rechizitoriul intocmit de Mircea Negulescu s-a retinut ca acesta ar fi ignorat hotararile Consiliului Local care stabileau conditiile in care se puteau instraina unele terenuri. DNA a sustinut ca in cursul anului 2010, in contextul in care pe rolul Judecatoriei Sinaia se afla un dosar civil ce privea un litigiu intre Primaria Sinaia si trei persoane, concesionari ai unor terenuri, primarul Vlad Oprea “a incalcat atributiile de serviciu prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenurile respective”. (10.03.2018)
CLUJ: Marea refatadizare s-a transformat in Marea amendare În anul de grație 2010, conform declarațiilor primarului, lucrările de refațadare urmau să fie finanțate de primărie, proprietarii persoane fizice urmând a rambursa banii investiți în reparații în nu mai puțin de 10 ani, iar societățile private, într-un termen de 1 an. În loc de 39 de clădiri, municipalitatea lui Boc se ambiționează să anunțe reabilitatrea a aproape 150 de clădiri, iar proprietarii imobilelor erau momiți în proiect că vor contribui cu 80% din cele 2 milioane de euro, municipalitatea asigurând restul. Toate acestea în perioada 2013-2014! Abia în 2015, într-o conferință de presă, află și muritorii de rând, că primăria și-a propus ca în 5 ani să aibă aproape 1.000 de clădiri refăcute şi reabilitate. Și ajungem în anul 2017. Cu un an înainte, bățos, Emil Boc a decis și municipalitatea s-a conformat ca să uzeze de pârghia impozitului mărit pentru proprietarii de clădiri din centrul orașului care refuză să-și întrețină fațadele. (15.02.2018)
Ce au decis consilierii locali din BOTOSANI dupa scandalul "penisului lung si negru din pantecul Romaniei“ Consilierii locali din Botoşani, oameni fără studii în literatură, vor să se implice în acordarea unuia dintre cele mai importante premii pentru poezie din România. Aceştia sunt supăraţi că la decernarea premiului poeţii nu poartă un anumit tip de ţinută, îi acuză că folosesc substanţe halucinogene şi, pe deasupra, consilierii locali nici nu sunt impresionaţi nici de creaţiile invitaţiilor. (06.02.2018)
ORADEA saluta din mers CLUJUL. In “orasul de cinci stele”, toate se misca in reluare Cluj-Napoca a fost depășit de Oradea la investiții, reabilitare clădiri, parcări, absorbție fonduri europene, exproprieri. Dacă conducerea Primăriei Cluj-Napoca se chinuie de un an să preia o stradă de la Compania Națională de Drumuri și să facă exproprieri în vederea modernizării străzii, Primăria Oradea conduce detașat și la acest capitol. Un studiu privind eficiența administrațiilor publice locale plasează orașul de pe Someș la coada clasamentului. (25.01.2018)
Primarii s-au dedat la marirea taxelor Din fericire pentru români, Codul fiscal interzice majorarea taxelor și a impozitelor locale cu mai mult de 50% față de anul anterior. Cele mai multe primării nu au îndrăznit să le crească cu mai mult de 20%, dar au umblat la alte taxe locale ori au inventat altele noi, deoarece au decis să nu mai subvenționeze anumite servicii publice. Din nefericire însă pentru populație, edilii și consiliile locale pot opera majorări mai mici, graduale, anual, până ating pragul admis de Codul fiscal în vigoare. Așa se face că doar primarii cumpătați, care nu s-au aruncat la creșteri salariale exorbitante, au reușit să păstreze același nivel al taxelor și impozitelor locale. (19.01.2018)
Numarul posturilor ocupate in administratia locala a depasit 700.000 Imbunatatirea conditiilor salariale in sectorul public a dus, asa cum era de banuit, la o crestere a numarului de angajati in administratia publica locala cu peste 10% fata de finalul anului 2014), potrivit datelor transmise pentru HotNews.ro de catre Minsiterul Finantelor Publice. Din cele 1,2 milioane de posturi ocupate in administratia publica, circa 500.000 sunt in adminsitratia publica centrala, iar peste 700.000 sunt posturi ocupate in administratia locala. In judetul Salaj, avem circa 25 de locuitori "arondati" unui angajat in sectorul public, cei mai multi fiind in Ilfov si Bucuresti, cu cate 40 de locuitor/salariat public. (03.01.2018)
<<   <   pagina 1 din 14   >   >>
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design