Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Arad: Primarul Falca sustine ca prin modificarile la codul fiscal municipiul va pierde 16 milioane de euro pe an

Primarul Gheorghe Falca

Potrivit calculelor făcute de reprezentanții Primăriei, municipiul Arad va pierde de acum înainte, în fiecare an, câte 16 milioane de euro, în urma revoluției fiscale făcute de Guvern. 

Am regretul că munca noastră de zece ani e ştearsă cu buretele din punct de vedere al veniturilor şi al posibilităţilor de dezvoltare printr-o decizie politică de neînţeles. Este poate cea mai gravă decizie luată de un Guvern al României”,  a declarat primarul Gheorghe Falcă

Acesta a prezentat situaţia veniturilor municipiului, care au crescut în ultimii ani. Acum însă, o sumă importantă va pleca către bugetul central. 

În 2008, valoarea totală a impozitului pe municipiul Arad era de 239 mi­- lioane de lei, din care reveneau municipalităţii 112 milioane lei. Aproape zece ani mai târziu,  Aradul are o valoare totală a impozitului de aproape 409 milioane lei, şi o sumă  încasată de 190 milioane lei. Prin ceea ce face Guvernul României,  prin modificarea Codului Fiscal ne întoarcem în 2018 la 117 milioane de lei, bani care vin spre municipiul Arad, adică exact banii pe care îi primeam în 2008. Ne întoarcem, de fapt, cu zece ani în urmă, luându-ni-se agoniseala, munca, dezvoltarea”, a mai spus Falcă.

Primarul mai susține că arădenii vor fi privați de anumite investiții, având în vedere că Executivul va lua 16 milioane de euro prin modificarea legislației fiscale. 

Ce se poate face într-un oraş cu 16 milioane de euro? Un pod peste Mureş, se pot izola termic  40 de blocuri în fiecare an, 16 milioane de euro sunt banii investiţi de exemplu în Sânicolau pentru introducerea canalizării şi modernizarea infrastructurii rutiere”, a încheiat Falcă, nu înainte de a trimite o săgeată înspre PSD, manifestându-și spe­ranța că „aceste mari greşeli faţă de cetăţenii din România, faţă de economia românească, faţă de oamenii harnici” nu vor rămâne netaxate de electorat. GlasulAradului

10.11.2017
148 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Arad
Chisineu Cris
Curtici
Ineu
Lipova
Nadlac
Pancota
Pecica
Santana
Sebis


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Arad pentru ziua de azi.


 
Informatii din Arad

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design