Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  80,70% (46/57)
2.  Timisoara
  64,00% (16/25)
3.  Piatra Neamt
  17,95% (7/39)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  42,86% (6/14)
5.  Gherla
  100,00% (6/6)
6.  Hunedoara
  100,00% (5/5)
7.  Targu - Jiu
  80,00% (4/5)
8.  Voluntari
  57,14% (4/7)
9.  Galati
  30,00% (3/10)
10.  Cluj Napoca
  0,00% (0/41)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

BAIA MARE: Primaria a castigat procesul cu Piata Aliment SA, insa confuzia persista

Primaria Baia Mare

După şapte ani în care s-au judecat, Primăria Baia Mare a câştigat procesul cu firma Piaţa Aliment SA. În decizia instanţei nu se specifică însă ce se întâmplă cu bunurile firmei aflate pe proprietatea primăriei, ceea ce face să persiste confuzia. Paţa Aliment SA deţine clădire, platformă betonată şi mese din beton, aflate pe terenul primăriei.

Decizia Tribunalului arată că ”admite în parte acţiunea precizată formulată de către reclamantul Municipiul Baia Mare prin Primar – în contradictoriu cu pârâta SC Piaţa Aliment SA şi în consecinţă: Obligă pârâta SC Piaţa Aliment SA să lase reclamantului Municipiul Baia Mare, în deplină proprietate şi paşnică folosinţă terenurile – pieţe în suprafaţă de 10.077 mp, situat în Baia Mare, P-ţa Izvoarelor, nr.1 – P-ţa Izvoare; în suprafaţă de 1039 mp teren situat în Baia Mare, Al. Odobescu - P-ţa Albina şi respectiv teren în suprafaţă de 335 mp, P-ţa Bilaşcu. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1.366.254,21 lei reprezentând lipsa de folosinţă a terenurilor. Executorie. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare”

Mircea Niculae, directorul Direcţiei juridice din cadrul Primăriei Baia Mare, a arătat că suma reprezintă lipsa de folosinţă a terenului din 2005, când a expirat contractul dintre cele două părţi şi până în 2010. 

”Noi deja am comunicat, l-am chemat, am discutat, nu mai are voie să încaseze. Conform legislaţei nu este nimic întabulat pe SC Piaţa Aliment Sa, cu o excepţie: o clădire numită aprozar, amplasată cumva unde e clădirea unde se vând brânzeturi. Consiliul Local va fi informat în şedinţa de săptămâna viitoare şi va hotărî cum va gestiona piaţa. Eu, din punctul meu de vedere aş propune să se închidă şi să se renoveze”, a precizat Mircea Niculae.

 El a arătat că în Consiliul Local s-ar putea decide chiar demolarea clădirii, chiar dacă aceasta aparţine unei firme sau persoane private. ”Fiind pe domeniul public, se poate hotărî şi demolarea cu despăgubiri. Asta vor discuta în CL, nu pot să aniticipez. Acolo poate să nu mai rămână piaţa”, a mai spus el, însă recunoaşte că sentinţa poate fi atacată. 

”Sentinţa este într-adevăr supusă apelului, dar după experienţa pe care o am, nu cred că va mai putea fi întoarsă în instanţă”, spune el.

Pe de altă parte. Constantin Mureşan administrat al societăţii Piaţa Aliment SA, spune că acum situaţia e şi mai neclară şi afirmă că va contesta decizia instanţei. 

”Există o sentinţă care nu este definitivă, pe care noi o vom contesta. Deocamdată aşteptăm şi Motivarea, pentru că în ceea ce am citit în Minută sunt câteva aspecte pe care nu ştim cum le-a abordat în Motivare. Sunt aspecte legate de bani: pentru că în sentinţă spune <să lăsăm în liniştită posesie şi folosinţă terenul şi să plătim nişte bani>. Noi tot timpul am spus că trebuie să plătim nişte bani, dar vom face Apel pentru că nu suntem de acord cu suma de acolo”, a precizat Mureşan. 

”În ceea ce priveşte terenul, să vedem cum sunt prezentate în Motivare aspecte legate de supraedificate, construcţiile care sunt pe teren şi asupra cărora a fost stabilită proprietatea printr-o sentinţă definitivă, inclusiv clădiri, mese şi platformă. Şi să vedem dacă în Motivare se face referire la acest aspect. Ele sunt proprietate, care e garantată prin Constituţie. De aceea nu spunem deocamdată mai multe”, a mai explicat Constantin Mureşan.

Comercianţii din piaţă, în special producătorii locali au fost cei mai afectaţi de toată acestă situaţie. În timp ce jumătate dintre ei îşi vând marfa la mesele primăriei, cealaltă jumătate vând la mesele din ciment care-i aparţin lui Constantin Mureşan. Dacă primii plătesc taxa primăriei, ceilalţi plătesc atât primăriei, cât şi firmei Aliment SA. 

”Noi plătim în două locuri. Niciunii nu vor să cedeze. Parcă nu este o lege, să se stabilească odată”, spune unul dintre vânzători. ”Eu sunt angajat aici, nu ştiu ce va face patronul dacă ne scoate de aici. Eu o să îmi caut de lucru în altă parte”, spune un altul, scrie Adevarul

17.03.2017
798 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baia Mare
Baia Sprie
Borsa
Cavnic
Dragomiresti
Salistea de Sus
Seini
Sighetu Marmatiei
Somcuta Mare
Targu Lapus
Tautii-Magheraus
Ulmeni
Viseu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Maramureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(18 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(13 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(8 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(3 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design