Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  91,72% (133/145)
2.  Piatra Neamt
  91,49% (43/47)
3.  Bucuresti - Sect. 4
  73,53% (25/34)
4.  Gherla
  100,00% (20/20)
5.  Pitesti
  68,42% (13/19)
6.  Bucuresti - Sect. 6
  77,78% (7/9)
7.  Galati
  50,00% (6/12)
8.  Voluntari
  75,00% (6/8)
9.  Hunedoara
  33,33% (3/9)
10.  Bistrita
  60,00% (3/5)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

BAIA MARE: Primaria va evacua biroul primarului suspendat, Catalin Chereches. Obiectele vor fi inventariate si puse la dispozitia proprietarului

Catalin Chereches

Biroul primarului suspendat Cătălşin Cherecheş va fi evacuat după ce obiectele din interior vor fi inventariate şi puse la dispoziţia proprietarilor. Spaţiul nu a mai fost folosit de când primarul a fost ridicat din biroul său de către procurorii DNA, în urmă cu un an, ia acum primăria vrea să-i dea din nou utilitate.

Consilierii locali au fost informaţi în şedinţa extraordinară ce a avut loc ieri în legătură cu necesitatea evacuării bioroului în care şi-a desfăşurat activitatea primarul şi care nu mai este utilizat de mai bine de un an. Potrivit raportului Comisiei Juridice, acest lucru este perfect legal. 

Astfel, executivul Primăriei Baia Mare intră în biroul lui Cherecheş la modul cel mai diplomatic cu putinţă existând şi unele voci care cred că se foloseşte această metodă de transformare a spaţiului tocmai pentru a-i scoate lucrurile persoanle afară din birou, primarului suspendat Cătălin Cherecheş. 

Consilierii au fost informaţi despre necesitatea mai multor modificări ce urmează să fie făcute la parterul edificiului iar pentru realizarea lor, sunt necesare unele schimbări. Acesta este motiovul pentru care aleşii au fost informaţi că în biroul primarului care nu mai este utilizat de la reţinerea lui Cherecheş de către procurorii DNA vor fi inventariate toate obiectele, urmând ca acestea să fie puse la dispoziţia celor care le aparţin. Conform legii, a arătat Mircea Niculae din cadrul Direcţiei Juridice, 

Este legal ca în acest birou să se desfăşoare o activitate de inventariere, urmând ca în funcţie de obiectele care vor fi identificate să fie puse la dispoziţia domnului Cătălin Cherecheş, dacă sunt bunuri personale, sau celelalte bunuri să să fie date în primire altor persoane".

Primarul interimar Marinel Rob a explicat aceste transformări: „Avem termen în acest semenstru să amenajăm, o toaletă pentru persoanele cu handicap fizic, drept urmare urmează să facem o serie de modificări la parterul acestei clădiri. De asemenea, toate audienţele trebuie să se desfăşoare la parter, deci urmează şi din acest punct de vedere o modificare  a parterului. În plus, suntem puşi în situaţia de a găsi un spaţiu pentru consilierul cu atribuţiuni de viceprimar, Cristian Niculescu Ţâgârlaş.  La această oră, singurul birou disponibil este cel al domnului Cherecheş” a arătat Marinel Rob, explicând că în această situiaţie este necesar să se găsească o utilitate pentru spaţiul care nu este folsoit în prezent.

Marinel Rob a arătat că a preferat să facă acest anunţ în cadrul şedinţei, pentru a nu fi considerat ca un act de răzbunare faţă de persoana primarului suspendat. „Am considerat că trebuie să dăm utilitate şi acestui spaţiu al instituţiei primăriei şi am făcut această informare publică pentru a nu lăsa loc unor interperetări”, a mai menţionat el.

Cristian Niculescu Ţâgârlaş, consilierul cu atribuţiuni de viceprimar, a precizat că apreciază diplomaţia cu care s-a luat această decizie. „În mod normal, putea să se facă în mod direct, fără niciun fel de informare, dar apreciez modalitatea diplomatică în care a tratat această problematică” a menţionat el. 

Iată că aceste lucruri se întâmplă tocmai când o parte a jurnaliştilor susţinători ai primarului suspendat anunţau condiţiile în care acesta se poate întoarce la birou pentru a-şi exercita din nou atribuţiile de primar. Se pare că între cele două stări de fapt există o legătură.

Contactat telefonic, Cătălin Cherecheş a declarat: „Nu mă interesează niciun fel de demers al niciunui individ din zona administrativă. În acest moment prioritatea mea nu este să mă raportez la nicio acţiune din zona administrativă”, a spus el, arătând că în acest moment prioritatea sa este viaţa personală.

Cătălin Cherecheş a fost ridicat de către procurorii DNA la sfîrşitul lunii aprilie, anul trecut, chiar dn biroul său. El a fost arestat preventiv până în august, când măsura a fost schimbată în arest la domiciliu. De câteva luni, el a fost plasat sub control judiciar pe perioada desfăşurării procesuluiîn cre este acuzat de luare de mită, scrie Adevarul.

13.04.2017
132 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baia Mare
Baia Sprie
Borsa
Cavnic
Dragomiresti
Salistea de Sus
Seini
Sighetu Marmatiei
Somcuta Mare
Targu Lapus
Tautii-Magheraus
Ulmeni
Viseu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Maramureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(36 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(24 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(16 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(9 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(5 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(5 raspunsuri
)
Ovidiu Cretu (PSD) Ovidiu Cretu (PSD)
Bistrita
(4 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(3 raspunsuri
)
Florentin-Costel Pandele (independent) Florentin-Costel Pandele (independent)
Voluntari
(2 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2017 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design