Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  86,34% (139/161)
2.  Piatra Neamt
  66,67% (28/42)
3.  Bucuresti - Sect. 4
  68,42% (13/19)
4.  Timisoara
  34,21% (13/38)
5.  Gherla
  100,00% (11/11)
6.  Targu - Jiu
  80,00% (4/5)
7.  Hunedoara
  100,00% (4/4)
8.  Oradea
  60,00% (3/5)
9.  Voluntari
  75,00% (3/4)
10.  Bistrita
  33,33% (1/3)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 
-    

BRAILA: Petitie online pentru anularea deciziei de eutanasiere a cainilor fara stapan din municipiu

Primarul Marian Dragomir

Asociaţia Dog Rescue Norway, un ONG pentru protecţia animalelor, a lansat în mediul online o petiţie prin care cere primarului Brăilei, Marian Dragomir, să renunţe la decizia de eutanasiere a câinilor bolnavi şi agresivi din adăposturile publice. Petiţia vine după ce, la începutul acestei luni, primarul Marian Dragomir a anunţat public că va demara o campanie de eutanasiere a câinilor din adăposturile care aparţin de Primăria Brăila, care sunt bolnavi incurabil, agresivi şi care nu pot fi adoptaţi din cauza comportamentului lor.

Dragomir a precizat că a luat o decizie tranşantă în ceea ce priveşte problema câinilor fără stăpân din municipiul Brăila, respectiv începerea procedurii de eutanasiere în rândul acestora, chiar cu riscul că ‘nu va fi cel mai iubit dintre brăileni’.

Petiţia lansată de Asociaţia Dog Rescue Norway este intitulată ‘We will all die in Braila’ / “O să murim cu toţii în Brăila”, iar până joi a reuşit să adune peste 6.700 de semnături, susţinătorii fiind atât cetăţeni români, cât şi străini.

“Au trecut 3 ani de la prima noastră campanie de sterilizat în Brăila! Pe parcursul acestor 3 ani am legat prietenii strânse cu iubitorii de animale din Brăila! De 3 ani, primari diferiţi, însă cu aceiaşi oameni care lucrează pentru ei, s-au împotrivit şi au refuzat tot ce a ţinut de colaborări! Vorbim despre oraşul fără inimă, Brăila, unde locuitorii nu beneficiază de îndrumarea sau informaţiile la care au dreptul, iar în consecinţă, primarul actual al Brăilei împreună cu oamenii care lucrează pentru el vor avea oportunitatea de a continua măcelul animalelor”, se arată în petiţie, care poate fi citită integral pe https://www.change.org/p/dragomir-viorel-marian-we-will-die-in-braila?so .

În paralel, Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM) a contestat în instanţă decizia luată de municipalitate brăileană privind eutanasierea câinilor agresivi şi bolnavi aflaţi în padocurile primăriei. Potrivit informaţiilor oferite de Marian Dragomir, Primăria Brăila a câştigat în primă fază la Judecătorie, iar procesul se află acum pe rol la Tribunalul Brăila.

Acţiunea de capturare a câinilor fără stăpân din fiecare cartier din Brăila a început săptămâna trecută, în municipiu existând aproximativ 5.000 de maidanezi.

Primăria Brăila a organizat în zilele de 11 şi 12 august un târg de adopţie a câinilor fără stăpân, care nu a avut succes, în urma acţiunii fiind adoptaţi doar 23 de câini.

În ultimii trei ani, în Brăila, au fost sterilizaţi 3.600 de câini. Numai în cursul anului trecut, au fost muşcaţi de câini 1.284 de brăileni, iar de la începutul acestui an, s-au întregistrat 764 astfel de cazuri.

“Costurile legate de tratamentele pe care au fost obligaţi să şi le facă cei muşcaţi de câini în perioada ianuarie – mai 2017 au fost 64.490 lei, dar în aceste costuri nu sunt incluse, în schimb, spaima, trauma şi frica cu care a rămas persoana care a fost muşcată. Nu vreau să ne gândim ce înseamnă pentru un copil să fie muşcat de câine sau mutilat”, a spus primarul Dragomir. AGERPRES

21.08.2017
135 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baragan
Braila
Faurei
Ianca
Insuratei


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Brăila pentru ziua de azi.


 
Informatii din Brăila

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(26 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(8 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(5 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(4 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(3 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(1 raspuns
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(1 raspuns
)
Dan Boboutanu (PSD) Dan Boboutanu (PSD)
Hunedoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design