Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Petrosani
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
5.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

BRAILA: Primarul, extrem de incantat ca a inceput montarea apometrelor inteligente

Primarul Marian Dragomir

Primarul Marian Dragomir a ţinut să îşi manifeste mulţumirea vizavi de faptul că, recent, a început montarea de apometre inteligente cu transmisie de unde radio, la nivelul municipiului, pentru cei care locuiesc la case. Potrivit edilului-şef, aceasta este cea mai bună variantă pentru a rezolva problema datoriilor pe viitor, dar şi a stopării furturilor de apă.

“Cel mai important lucru este faptul că cele aproximativ 28.000 de contoare cu transmisie prind unde radio vor fi montate în primul rând pentru a elimina ceea ce astăzi încă mai există în Municipiul Brăila: consumul de apă la pauşal. Şi vom avea peste tot în municipiu o contorizare a apei. Vom monta la toţi abonaţii casnici, la cei care locuiesc la case, aceste apometre cu transmisie prin unde radio. 

Deja, aşa cum aţi văzut pe comunicările de la CUP «Dunărea» au fost depistaţi mulţi cetăţeni care mai folosesc şi instalaţii ocolitoare pentru a sustrage apă. Atunci când se montează aceste contoare inteligente, se verifică instalaţia până la contor, se depistează orice ţeavă care determină un posibil furt. Şi cel mai important lucru la aceste apometre, nu este doar cel legat de transmisia în timp real a consumului de apă, ci că la orice tentativă de forţare, de încercare de rupere a sigiliului, de intervenţie, acest apometru transmite un semnal în serverul de la CUP «Dunărea», astfel că vom putea să îi depistăm şi să intervenim în timp real, ca să nu mai existe practica de a da ceasul înapoi, de a-l bloca etc.”, a afirmat Dragomir.

Acesta a ţinut să puncteze că şi-a asumat încă din timpul campaniei electorale de la alegerile locale din 2016 că va interveni pe zona legată de reglarea consumului de apă în municipiu şi că are de gând să se ţină de cuvânt. Chiar şi aşa, edilul-şef a adăugat că dacă proiectele pilot privind montarea de astfel de apometre se bucură de succes până acum, nu a primit un feedback tocmai pozitiv din partea asociaţiilor de locatari pentru astfel de demersuri şi la blocuri în viitor.

“Trebuie să ajungem să plătim atât cât consumăm. Proiectul pilot la cele două asociaţii de proprietari de pe Buzăului funcţionează foarte bine, dar încă avem o reticenţă la asociaţiile de proprietari. Acum ne concentrăm pe abonaţii casnici, unde avem multe semne de întrebare şi nu vreau să fac alte comentarii. Ele vor fi prezentate public, aşa cum a fost şi până acum, atunci când avem cazuri flagrante. Cele mici şi le reglează în interior şi le transmit către Poliţie, dar cele foarte mari vor fi prezentate public. Au fost prinşi foarte mulţi care fură apă. Au fost prezentaţi deja”, a mai adăugat Dragomir.

Reamintim că, la finele lunii iulie, Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila a început operaţiunea de înlocuire a vechilor apometre de la abonaţii casnici cu unele de ultimă generaţie, capabile să transmită în timp real, pe unde radio, indexul consumului de apă, către un dispozitiv special. Dintre avantajele prezentate de aceste contoare inteligente, conducerea CUP “Dunărea” a explicat că, pe lângă citirea mult mai simplă a consumului de apă şi transmiterea datelor în sistem online, abonaţii vor avea un control mai exact asupra sumelor pe care trebuie să le achite pentru apa consumată, scrie Obiectiv Vocea Brailei.

17.08.2017
166 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baragan
Braila
Faurei
Ianca
Insuratei


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Brăila pentru ziua de azi.


 
Informatii din Brăila

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design