Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  82,42% (75/91)
2.  Piatra Neamt
  84,00% (63/75)
3.  Bucuresti - Sect. 4
  91,11% (41/45)
4.  Gherla
  94,12% (16/17)
5.  Bucuresti - Sect. 6
  76,47% (13/17)
6.  Timisoara
  61,11% (11/18)
7.  Dej
  54,55% (6/11)
8.  Pitesti
  33,33% (4/12)
9.  Bucuresti - Sect. 5
  20,00% (4/20)
10.  Voluntari
  42,86% (3/7)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Dr. Berkovich promite ajutor si in realizarea spitalului regional BRASOV

Dr. Herman Berkovich si primarul George Scripcaru
Foto: facebook

Dr. Herman Tzvika Berkovich, consul onorific al României în Israel și medicul personal al prim-ministrului Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis vineri sprijinul său în atragerea de investitori pentru construcția noului spital județean sau regional la Brașov, în cadrul unei întâlniri cu primarul George Scripcaru. La întâlnire au participat și reprezentanți ai Agenției Metropolitane Brașov, dar și medicii Horațiu Ioan Cenușă și Dan Grigorescu, ambii membri fondatori și reprezentanți ai Asociației Noul Spital al Brașovului.

Discuțiile s-au axat în principal pe proiectul noului spital, reprezentanții Brașovului argumentând nu numai că este nevoie de acesta, ci și că este necesară o nouă abordare în acordarea de servicii medicale. Pentru că deocamdată Ministerul Sănătății nu pare interesat de construcție, discuțiile au vizat soluția unui parteneriat public-privat, în condițiile în care autoritățile locale și județene au identificat deja un teren care poate fi pus la dispoziție pentru acest proiect, teren aflat în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universităţii Transilvania. 
 
Consulul onorific al României în Israel a explicat că are deja o listă de investitori interesați de proiect, care ar putea ajuta la construcția spitalului și că va face tot ce îi va sta în putință pentru a-i convinge să investească la Brașov. Noul spital va trebui să ofere servicii medicale de calitate, dar și alte facilități noi pentru sistemul medical românesc, cum ar fi de exemplu cazare pentru însoțitorii bolnavilor internați și un restaurant. Spitalul ar trebui să aibă și dotări ultramoderne, care să îi asigure avantajul pe piața serviciilor medicale și în primii ani de funcționare, și ulterior. 
 
Oaspetele israelian a apreciat alegerea locației pentru viitorul obiectiv ca fiind potrivită din cel puțin două motive: unul, pentru că fiind în apropierea Institutului Genius, se poate face foarte ușor transferul rezultatelor activităților de cercetare din cadrul campusului către zona de aplicabilitate din medicină, și cel de-al doilea, pentru că, aflându-se în zona ocolitoarei, va facilita accesul pacienților dintr-o zonă mai largă decât municipiul Brașov, fără complicațiile legate de traficul aglomerat.

Pe de altă parte, Brașovul este pe un trend ascendent în dezvoltarea serviciilor medicale și este primul oraș din România cu un centru privat de transplant renal, acesta fiind un alt argument în plus pentru realizarea proiectului spitalului regional.

Primarul George Scripcaru a avansat însă și alte posibile oportunități de afaceri pentru partenerii israelieni, vizând în special domeniul hotelier. Expunerea reprezentanților Brașovului a continuat și cu evidențierea unor oportunități de colaborare și în afara municipiului Brașov, cu referire la Zona Metropolitană.

Totodată, consulul onorific al României în Israel a promis că se va implica și în revigorarea relațiilor dintre Brașov și orașul israelian înfrățit Rishon LeZion. 
 
„Domnul Berkovich este o persoană foarte influentă și am încredere că discuția pe care am avut-o nu va rămâne fără rezultate. Sper că acestea se vor vedea cât mai curând și că vom putea finaliza împreună proiectul unui nou spital la Brașov, dar și alte proiecte de investiții“, a declarat primarul George Scripcaru

Dr. Herman Tzvika Berkovich a venit în România pentru a primi titlul de cetățean de onoare al municipiului București și pentru a primi Cheia Municipiului Onești și a decis să viziteze și Brașovul. Orașul de la poalele Tâmpei nu-i este necunoscut oficialului israelian, care a mai venit aici alături de Benjamin Netanyahu, fiind impresionat de oraș și de comunitatea brașoveană.

18.04.2017
32 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bran
Brasov
Codlea
Fagaras
Ghimbav
Harman
Predeal
Rasnov
Rupea
Sacele
Victoria
Zarnesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Braşov pentru ziua de azi.


 
Informatii din Braşov

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(35 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(29 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(14 raspunsuri
)
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(13 raspunsuri
)
Costan Morar (PSD) Costan Morar (PSD)
Dej
(7 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(5 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(5 raspunsuri
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2017 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design