Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  93,37% (155/166)
2.  Piatra Neamt
  88,64% (39/44)
3.  Bucuresti - Sect. 4
  78,95% (15/19)
4.  Timisoara
  38,89% (14/36)
5.  Gherla
  100,00% (10/10)
6.  Targu - Jiu
  100,00% (5/5)
7.  Oradea
  60,00% (3/5)
8.  Voluntari
  75,00% (3/4)
9.  Hunedoara
  60,00% (3/5)
10.  Pitesti
  8,33% (2/24)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 
-    

Bucurestenii au propus 151 de proiecte pentru Capitala, din care 20 vor fi selectionate in vederea finantarii

Primaria Capitalei

Un număr de 151 de proiecte au fost depuse în cadrul campaniei “Propune pentru Bucureşti“, iar după evaluare şi selecţie 20 dintre acestea vor fi incluse în proiectul de buget pentru anul 2018, urmând să beneficieze de un total de patru milioane de euro. Propunerile au vizat următoarele domenii: sănătate (10 proiecte); infrastructură culturală (9); amenajare/reabilitare spaţii publice (30); spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii (19); smart city/oraş digital (13); infrastructură – zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale (18); mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei (38); infrastructura socială (14).

Printre proiectele propuse în domeniul sănătăţii se numără: crearea unor adăposturi pentru persoanele defavorizate cu boli psihice şi înfiinţarea unei linii de urgenţă pentru semnalarea unor astfel cazuri; instalarea unei băi în fiecare cameră de spitalizare de la Secţia I Pediatrie – Fundeni; aplicarea pe străzi a unei substanţe care previne pe termen lung ridicarea prafului; realizarea unei campanii educative şi de profilaxie pentru igiena elementară la copii cu vârsta cuprinsă între 8-10 ani din 10 şcoli.

În ce priveşte infrastructura culturală, bucureştenii au propus: transformarea actualului Parc Carol I într-un pol muzeistic; transformarea faţadei şi a intrării Teatrului Nottara într-un spaţiu atractiv şi modern; realizarea unui monument public în amintirea eroului martir Mihai Lucreţiu Gîtlan şi a celor 13 eroi căzuţi în 21 decembrie 1989 în faţa Salii Dalles; realizarea şi montarea pe Calea Victoriei a unor panouri cu informaţii istorice şi culturale despre clădirile monument aflate în zonă.

Amenajare/Reabilitare spaţii publice: realizarea unei pieţe de peşte; reabilitarea staţiilor RATB din Sector 2 şi afişarea orarului mijloacelor de transport; transformarea Bulevardului Unirii într-un mare bulevard comercial; amplasarea unor sisteme de colectare selectivă, inteligentă, a deşeurilor pe spaţii publice.

Spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii: ecologizarea zonei str. Mizil şi reabilitarea spaţiilor publice; amenajarea unui loc de joacă pentru copiii din zona Progresul; spaţii de joacă pentru copii, spaţii de relexare pentru adulţi şi terenuri de sport în Parc Prelungirea Ghencea ( zona fostelor sere); reabilitarea parcului situat între Gara de Nord şi Ministerul Transporturilor.

Smart city: crearea unei aplicaţii ce poate fi instalată pe telefoane smart, prin care cetăţenii vor putea trimite sesizări către Primărie; realizarea unei platforme online prin care adminstraţiile locale să încarce direct bugetele, într-un format predefinit, standardizat, user friendly; realizarea unei platforme on line care să cuprindă hărţile pe domenii de competenţă şi de interes public cu proiectele, programele şi acţiunile întreprinse de municipalitate, finalizate, în derulare şi preconizate în perioada următoare; instalarea de trackere GPS pe fiecare vehicul RATB astfel încat printr-o aplicaţie mobilă, pasagerii să poată vedea în timp real unde se află vehiculele.

Infrastructură: amenajarea unei piste de biciclete de la intrarea în Bucureşti a DN1 până în centrul Capitalei; modernizarea trotuarelor pentru a fi accesibile persoanelor cu dizabilităţi şi cărucioarelor pentru copii; amenajarea lacului Tei şi a zonelor adiacente pentru înot, ciclism şi alergare; implementarea principiului de “liber dreapta” în toate intersecţiile semaforizate din Bucureşti.

Mobilitate, accesibilitate: implementarea unui plan de măsuri care să ducă la eliberarea trotuarelor de maşini, să încurajeze utilizarea transportului alternativ şi investiţiile în parcări; restricţionarea circulaţiei maşinilor, o zi pe săptămână (de preferat sâmbata sau duminica), în centrul Bucureştiului, cu excepţia mijloacelor de transport în comun; parcări pentru biciclete în curţile liceelor; aplicaţie pentru telefonul mobil de semnalare a locurilor de parcare libere din zona centrală (proiect pilot).

Infrastructura socială: amplasarea de panouri solare pe acoperişurile clădirilor deţinute de primărie; introducerea unei aplicaţii IT care să permită accesarea rapidă a serviciilor de specialitate de către persoanele aflate în stare de vulnerabilitate domiciliate în Bucureşti; crearea unei tabere pentru copii pe raza Municipiului Bucureşti cu caracter permanent, în apropierea zonei Băneasa ori în alt loc decis de CGMB; creşterea tuturor alocaţiilor şi scăderea orelor de muncă de la 8 h / zi la 6 h /zi în cazul familiilor monoparentale.

Comisia de evaluare constituită din specialişti ai Municipalităţii va analiza proiectele în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie, iar în perioada 6 – 17 noiembrie acestea vor fi supuse votului cetăţenilor. AGERPRES

09.10.2017
124 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(35 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(18 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(11 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(4 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(3 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(2 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(2 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Ioan Popa (PNL) Ioan Popa (PNL)
Resita
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design