Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

CARANSEBES: Zece familii, cazate in case construite de primaria locala, o multinationala si o organizatie crestina

Primarul Felix Borcean

În cartierul Jupa din oraşul Caransebeş, au fost inaugurate cinci case sociale de tip duplex, în care vor locui zece familii. Proiectul Centrului de Asistenţă Familială şi Integrare Socială „Elohi” este o colaborare a Primăriei Caransebeş, a Asociaţiei Jesus Christ Living Hope Ministry şi a multinaţionalei TMD Friction.

Familiile de beneficiari sunt din Caransebeş şi împrejurimi, şi au îndeplinit simultan trei condiţii: să locuiască în spaţii locative inadecvate – fără electricitate şi apă, locuinţe dezafectate, spaţii părăsite –, să manifeste un grad ridicat de determinare pentru a-şi schimba viaţa şi să aibă copii. 

Pe toată durata în care vor locui în Centru, vor beneficia de consiliere din partea Asociaţiei Jesus Christ Living Hope Ministry, pentru principalele zone de interes: încurajarea dezvoltării profesionale, consiliere familială, menţinerea educaţiei copiilor pentru evitarea abandonului şcolar, precum şi consiliere pentru îmbunătăţirea administrării finanţelor proprii. Totodată, Centrul este monitorizat permanent şi rezidenţii sunt ajutaţi în auto-gospodărire, având obligaţia de a întreţine spaţiile locative.

“Este un lucru extraordinar pentru toată comunitatea din Caransebeş şi cred că şi pentru cei care au fost implicaţi în acest proiect deosebit, unul social, pe care firma aceasta dragă nouă tuturor, TMD Friction, îl face pentru Caransebeş, şi nu este singurul lucru de acest gen. Bineînţeles că mulţumirile noastre nu se îndreaptă doar către această societate, ci şi către cei care au lucrat efectiv în acest proiect, către cei care s-au implicat în el, şi aici aş menţiona Asociaţia Jesus Christ Living Hope Ministry.  

La ceremonie au fost arborate steagurile Japoniei, Statelor Unite ale Americii şi României, dar cred eu că se puteau alătura acestora drapelele Marii Britanii, Germaniei, Canadei şi ale altor ţări, pentru că foarte multe comunităţi au avut reprezentanţi aici, prin voluntari şi prin cei care s-au implicat direct sau indirect în realizarea acestui proiect. De asemenea, trebuie să recunosc în mod deosebit calitatea construcţiilor, lucrările fiind executate de voluntari, dar şi de muncitori specializaţi, şi spre ei mergând mulţumirile noastre”, a spus Felix Borcean primarul Caransebeşului.

E primul proiect de acest gen, care se desfăşoară în judeţul Caraş Severin, în care, Primăria a contribuit doar cu terenul şi realizarea racordului la utilităţi.

 “Municipiul Caransebeş a pus la dispoziţia partenerilor o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi de teren, transmis în folosinţă gratuită pe toată perioada existenţei clădirilor. De asemenea am realizat racordurile la utilităţile necesare: proiectare şi lucrări branşamente apă şi canalizare; proiectare şi executare alimentare cu energie electrică, dirigenţie de şantier şi un drum de acces. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 325 de mii de lei”, ne-a comunicat Mircea Lepădatu, purtător de cuvânt al Primăriei Caransebeş, scrie Adevarul.

14.07.2017
392 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Anina
Baile Herculane
Bocsa
Caransebes
Moldova Noua
Oravita
Otelu Rosu
Resita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Caraş Severin pentru ziua de azi.


 
Informatii din Caraş Severin

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design