Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Petrosani
  0,00% (0/1)
3.  Iasi
  0,00% (0/1)
4.  Timisoara
  0,00% (0/1)
5.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

CGMB a aprobat o norma pentru atribuirea contractelor catre companiile municipale; Voucherele pentru biciclete in Capitala au fost suplimentate cu pana la 25.000

Primarul general Gabriela Firea

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, pe 11 septembrie, o normă internă a Municipiului București privind modalitatea de atribuire a contractelor către entitățile juridice la care este acționar majoritar. Norma internă prevede încheierea de contracte între Municipiul București, prin primarul general, în calitate de achizitor, și entitățile juridice la care este acționar majoritar, având ca obiect execuția, prestarea, furnizarea de lucrări, servicii sau produse.

La propunerea lui Cristian Olteanu (PNL) a fost adoptat un amendament conform căruia “pentru transparența totală a achizițiilor publice efectuate” de către Primăria Capitalei, ținând cont de numărul mare de entități juridice înființate la nivelul unității administrativ teritoriale a Municipiului București, urmează să fie realizat un site, numit “capitalatransparenta.ro”, care să permită cetățenilor să urmărească derularea acestor proceduri precum și detaliile atribuirii.

Roxana Wring (USR) a precizat că formațiunea pe care o reprezintă intenționează să atace în instanță acest proiect de hotărâre, apreciind că el încalcă principiile constituționale ale economiei de piață și legea achizițiilor publice, ducând la apariția unei “primării paralele”, finanțată din bugetul public.

“Când doamna primar general ne-a anunțat că va înființa societăți comerciale pentru a îmbunătăți serviciile către cetățeni și că aceste societăți vor fi capabile să intre în concurență cu societăți private, nu ne așteptam ca aceste societăți să fie, de fapt, finanțate integral din bugetul Primăriei, să aibă angajați care nu sunt funcționari de stat și, astfel, nu pot fi controlați, dar în ultimă instanță să aibă același regim ca o instituție a primăriei, și anume să i se încredințeze direct concrete”, a precizat ea.

Un reprezentant al aparatului de specialitate al PMB a replicat că potrivit art. 31 din legea achizițiilor publice, societățile înființate de PMB sunt exceptate de la legea achizițiilor publice. “În baza unui document și a unei solicitări făcute către ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice — n.r.), în care am solicitat un punct de vedere, ni s-a transmis clar că trebuie să facem o normă internă, fiind exceptați de la legea achizițiilor publice. Nu este nimic ilegal. Ba mai mult de atât, am făcut exact ceea ce scrie în lege că trebuie să facem”, a menționat reprezentantul PMB.

Conform normei interne, obiectul achiziției va fi stabilit în funcție de necesitățile Municipiului București și va consta în atribuirea execuției / prestării / furnizării de lucrări / servicii / produse necesare realizării obiectivelor asumate.

Municipiul București, prin direcția sau compartimentul solicitant, va transmite o invitație de participare care va cuprinde, printre altele: valoarea estimată; obiectul achiziției; formularele pe care trebuie să le completeze și să le prezinte executantului/prestatorului/furnizorului căruia îi este adresată invitația de participare, cuprinzând inclusiv modelul de contract agreat de autoritatea contractantă, precum și perioada de timp în care oferta trebuie să fie valabilă.

Entitatea căreia i se adresează invitația de participare are dreptul de a solicita clarificări cu privire la documentele primite, iar autoritatea contractantă are obligația de a răspunde în termen de o zi lucrătoare, dar numai în cazul solicitărilor primite cu cel puțin două zile înainte de data limită pentru depunerea ofertei preliminare.

Documentația de atribuire trebuie să cuprindă cel puțin: caietul de sarcini, instrucțiuni privind modul de elaborare și de prezentare a propunerii tehnice și financiare, formularele și draft-ul de contract. Documentația de atribuire va fi transmisă odată cu invitația de participare entității juridice care execută/prestează/furnizează lucrările/serviciile/produsele care fac obiectul contractului. Comisia de analiză și negociere a ofertei preliminare va fi alcătuită din cel puțin trei membri, specialiști în domeniul obiectului contractului, în domeniul juridic și economic. AGERPRES

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat, pe 11 septembrie, un proiect de hotărâre prin care a aprobat suplimentarea voucherelor pentru biciclete cu până la 25.000. Voucherele vor putea fi folosite la achiziționarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot.

“Apreciez public reacția promptă a site-ului de tranzacții olx, care a găsit de cuviință să răspundă profesionist unei încercări de a discredita un program al Municipalității, amânând toate înscrierile pe acest site ale celor care doreau să tranzacționeze aceste vouchere“, a spus Firea la ședința CGMB.

Ea a subliniat că voucherele de 500 de lei pentru achiziția de biciclete sunt nominale, subliniind că nu sunt transmisibile. 

“Poartă CNP-ul persoanei care a primit acest voucher (…), prin urmare, situația în care ne-am găsit la sfâșitul săptămânii că au existat cetățeni care au dorit să vândă acest voucher de la Primărie este una de nedorit, este una neplăcută, dar asta nu înseamnă că vom dezarma și că vom renunța la un program, care e atât de bine apreciat și de publicul tânăr, și de publicul mai puțin tânăr. Am avut 5.000 de vouchere, iar astăzi vom avea un proiect pentru suplimentarea acestui program cu încă 25.000 de vouchere pentru a acoperi numărul total al celor care s-au înscris la Relații cu Publicul și pe site. Practic, din acel moment nu va mai fi nicio persoană care să se fi înscris în programul de anul acesta și care să nu primească voucherul de la Primărie”, a afirmat Firea.

Edilul este de părere că nu are rost să se intre într-o zonă în care să fie vânați cei foarte puțini care au vrut să profite de pe urma acestui program.

“Am avut doar două sau trei intervenții din partea unor magazine care ne-au anunțat că au sesizat că au venit (cetățeni — n.r.) cu voucher, dar nu corespundea CNP-ul, am dat toate lămuririle și, repet, magazinele nu au niciun interes, ba dimpotrivă, să accepte astfel de aspecte, și anume să nu vină titularul voucherului, pentru că noi nu decontăm dacă nu avem dovada că persoana care a venit e cea care a câștigat voucherul și într-o mână are voucherul și în cealaltă buletinul, ca să se poată verifica CNP-ul, bicicleta nu poate fi primită. De la un program pozitiv, atât de apreciat, nu are rost să intrăm într-o altă zonă, în care stăm să-i vânăm pe cei foarte puțini .Consider care au vrut pur și simplu să profite de pe urma acestui program”, a menționat Firea.

Consilierul general Lucian Iliescu (PMP) a propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului, până la o îmbunătățirea a lui, semnalând faptul că au existat zeci de mesaje din partea cetățenilor care au sesizat faptul că unele vouchere pentru biciclete au fost scoase la vânzare pe internet.

Gabriela Firea, în calitate de autor, a refuzat să renunțe la proiect, subliniind că acesta va avea un rezultat benefic pentru oraș și că nu trebuie abandonat, în contextul în care au existat 2-3 cetățeni care nu au respectat regulamentul.

Proiectul de hotărâre în baza căruia primarul general, Gabriela Firea, propune suplimentarea cu un număr de maximum 25.000 a voucherelor pentru biciclete a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de luni CGMB, după ce a fost respins în ședința anterioară. Pe 30 iunie, CGMB a adoptat un proiect în baza căruia 5.000 de persoane urmau să beneficieze de vouchere în valoare de 500 de lei pentru a putea achiziționa biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot.

Pe 25 iulie, a doua zi după începerea înscrierilor, PMB a decis suspendarea acestora, ca urmare a faptului că au fost procesate 4.136 de cereri depuse la Centrul de relații cu publicul, iar pe adresa de email au fost primite peste 14.500 de solicitări. Tot atunci, Primăria Capitalei a anunțat că, în funcție de numărul total al cererilor validate, va fi supus aprobării CGMB un proiect de hotărâre prin care să fie suplimentat numărul de vouchere acordat în acest an. AGERPRES

12.09.2017
438 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design