Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  90,72% (88/97)
2.  Piatra Neamt
  66,67% (28/42)
3.  Timisoara
  70,00% (21/30)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  61,90% (13/21)
5.  Gherla
  100,00% (12/12)
6.  Galati
  40,00% (8/20)
7.  Targu - Jiu
  57,14% (4/7)
8.  Voluntari
  50,00% (3/6)
9.  Oradea
  28,57% (2/7)
10.  Bucuresti - Sect. 5
  16,67% (2/12)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

CONSTANTA: Autorizatia de construire, emisa doar daca se asigura un minim de spatiu verde

Primarul Decebal Fagadau

Lipsa spaţiilor verzi din oraş, asociată cu poluarea masivă şi cu ritmul alert al vieţii citadine, are efecte negative asupra psihicului locuitorilor. Subiectul, a fost mereu dezbătut, cu atâtm mai mult cu cât pe spaţiile verzi s-au ridicat betoane. 

Cum Constanţa se clasează mai mereu în topul localităţilor unde se construieşte într-un ritm alert, iar spaţiul verde tinde să dispară pe zi ce trece, reprezentanţii administraţiei publice din Constanţa au întocmit, pe baza propunerilor venite din partea locuitorilor, un Regulament privind asigurarea suprafeţei minime de spaţii verzi pentru lucrările de construcţii şi amenajări autorizate în Constanţa. 

Concret, prevederile Regulamentului se vor aplica la elaborarea, avizarea şi aprobarea atât a documentaţiilor de urbanism, cât şi a proiectelor tehnice pentru realizarea clădirilor şi amenajărilor propuse pe teritoriul municipiului Constanţa. 

Aşadar, Primăria Constanţa intenţionează să elibereze autorizaţia de construire numai dacă se asigură suprafaţa minimă de spaţii verzi şi plantate stabilite în funcţie de destinaţia construcţiei. 

În ceea ce priveşte obligativitatea existenţei spaţiului verde în zona în care se construieşte, suprafaţa minimă de spaţii verzi se va stabili în funcţie de destinaţia construcţiilor, prin raportare la suprafaţa terenului ori la alţi indicatori specifici. 

În acest context, pentru construcţiile administrative, minimul de teren amenajat cu verdeaţă este de 50% din suprafaţa terenului, din care minim 20% va fi amenajat la sol, pe suport vegetal permeabil. Pentru construcţiile comerciale şi de servicii, vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate, cu rol decorativ, de protecţie şi agrement, în exteriorul clădirii sau în curţi interioare de 50% din suprafaţa terenului, din care minim 20% amenajat la sol, pe suport vegetal permeabil. 

Totodată, pentru construcţiile de alimentaţie publică, se va asigura o suprafaţă de spaţii verzi de 50% din suprafaţa terenului, din care minim 20% amenajat la sol. 

În plus, din document mai reiese că pentru viitoarele construcţii de cult se va asigura verdeaţă pe o suprafaţă de 40% din cea a terenului. În aceste cazuri, nu se vor admite excepţii decât în zonele protejate sau pentru clădiri monument. Totodată, investitorii construcţiilor culturale vor trebui să asigure spaţii verzi pe 30% din suprafaţa construită. 

Cei care vor dori să facă o nouă unitate de învăţământ, respectiv, creşe, şcoli, gradiniţe, liceee, universităţi sau cămine pentru studenţi, trebuie să asigure verdeaţă pe 30% din suprafaţa terenului, pe de altă parte, pentru creşe şi leagăne de copii vor trebui prevăzute spaţii verzi şi plantate de minim 15 mp/copil, în timp ce pentru grădiniţe, vor fi prevăzute spaţii verzi de minim 5 mp/copil. 

Investitorii sau proprietarii viitoarelor construcţii de sănătate, de funcţiune turistică sau pentru locuinţe unifamiliale sau colective vor trebui să asigure spaţii verzi pe minim 30% din suprafaţa terenului. În schimb, cei care vor face construcţii sportive vor trebui să asigure minim 40% de suprafaţă cu verdeaţă. 

O prevedere importantă a viitorului Regulament constă în faptul că, indiferent de funcţiunea construcţiilor, este obligatorie asigurarea unei suprafeţe de spaţiu verde amenajat la sol de minim 20% din suprafaţa terenului, restul putând fi amenajat în planul faţadelor sau la nivelul teraselor construcţiilor propuse. 

Pe de altă parte, în cazul în care obligativitatea asigurării suprafeţei de spaţiu verde amenajat la sol nu este posibilă, procentul de spaţii verzi poate fi asigurat prin amenajarea unor noi spaţii plantate într-o zonă indicată de autoritatea locală prin autorizaţia de construire. 

În altă ordine de idei, până ce va ajunge pe masa consilierilor locali pentru a fi votat, Regulamentul privind asigurarea spaţiilor verzi se află în dezbatere publică. Drept urmare, până la data de 25 iulie 2017 se mai pot trimite propuneri sau sugestii cu valoare de recomandare. 

Ele pot fi transmise în scris, prin poştă, la sediul din bd. Tomis nr. 51, prin fax, la nr. 0241/488189, 0241/488195 sau prin email, la adresa primarie@primaria-constanta.ro. CugetLiber

17.07.2017
302 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

23 August
Agigea
Albesti
Baneasa
Cernavoda
Constanta
Eforie
Harsova
Mangalia
Medgidia
Murfatlar
Navodari
Negru Voda
Ovidiu
Techirghiol
Tuzla


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Constanţa pentru ziua de azi.


 
Informatii din Constanţa

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(28 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(5 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(4 raspunsuri
)
Ovidiu Cretu (PSD) Ovidiu Cretu (PSD)
Bistrita
(4 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(3 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(3 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(1 raspuns
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(1 raspuns
)
Dan Boboutanu (PSD) Dan Boboutanu (PSD)
Hunedoara
(1 raspuns
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design