Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  80,70% (46/57)
2.  Timisoara
  64,00% (16/25)
3.  Piatra Neamt
  17,95% (7/39)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  42,86% (6/14)
5.  Gherla
  100,00% (6/6)
6.  Hunedoara
  100,00% (5/5)
7.  Targu - Jiu
  80,00% (4/5)
8.  Voluntari
  57,14% (4/7)
9.  Galati
  30,00% (3/10)
10.  Otopeni
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Cea mai urata zona din IASI se schimba total: lac inconjurat de zone de agrement, strand si baze sportive

Primaria Iasi

Una dintre cele mai degradate zone ale orasului, din punct de vedere arhitectural si vizual, va beneficia in anii urmatori de o transformare radicala. Este vorba despre cartierul CUG, mai precis zona dezvoltata în lungul soselei Nicolina si in jurul paraului cu acelasi nume. Tot acest spatiu extins a fost ocupat in mare parte de Fortus SA (fostul CUG), a carui constructie a modificat radical aspectul initial, motiv pentru care se doreste o reconversie totala. 

Conform specialistilor in urbanism, care au conceput Planul Urbanistic General al Iasului, aceasta arie si-a atins capacitatea maxima de întindere, deoarece limita Iasului coincide cu limita administrativa pe tot conturul orasului. Practic, in cazul comunelor limitrofe, Miroslava si Ciurea, nu se poate face o separare clara de limitele orasului Iasi, astfel încât zona apare ca un continuu edificat, fara nicio diferentiere vizibila naturala sau arhitecturala.

Cartierul CUG, cum mai este numita zona, s-a dezvoltat ca un tentacul, în lungul cailor de comunicatie, cu locuinte colective pe o parte si combinatul pe cealalta, cu toate utilitatile urbane, astfel încât a devenit o oportunitate pentru dezvoltarile de la marginea orasului.

Potrivit planurilor edilitare, se doreste refacerea celor doua mari intersectii din CUG, precum si amenajarea lacului CUG 2, in asa fel incat sa devina o zona de agrement. Mai mult, odata cu realizarea noilor cladiri, in urmatorii ani, zona industriala parasita va fi transformata in diverse obiective. 

"Factorii de dezvoltare de perspectiva îi constituie definitivarea urbanistica a intersectiilor - Poarta 1 si 2 CUG - amenajarile din incintele de blocuri si valorificarea cadrului natural al lacului CUG 2. Perimetrul ocupat de industria grea trebuie restructurat si refunctionalizat, pentru o integrare fireasca în oras. Acest proces a început prin implementarea unor PUZ-uri de mici dimensiuni - zona comerciala Selgros, ansamblul Providenta (sanatate, expo si conferinte), Central Expozitional Moldova, Centrul Tehnologic Regional, Tehnopolis", precizeaza specialistii in urbanism, care au realizat noul PUG al Iasului.

Partea de nord-vest a coridorului de la varsarea pârâului Nicolina în Bahlui si pana la Dealul Galata face obiectul unui Plan Urbanistic Zonal prin care se va da o abordare separata, in asa fel incat zona sa se dezvolte cat mai repede. Astfel, acolo vor aparea mai multe spatii verzi, parcuri si mai multe ochiuri de apa. 

"Prin regulament se prevede o retea densa de locuinte individuale pe lot proprietate, locuinte sociale, un centru de cartier si o zona de agrement - strand, baza sportiva -, care se dezvolta odata cu sistematizarea râului Bahlui. Terenul mlastinos, impropriu constructiilor, permite crearea unor exclave de spatii verzi - parcuri - ochiuri de apa - prin renaturalizarea locului", mai precizeaza specialistii in urbanism, care au lucrat la noul PUG al Iasului.   

Concret, se urmareste regularizarea râului Nicolina pe o lungime de 4 km, în zona cartierului Nicolina si Fortus SA, prin realizarea unei albii cu sectiune trapezoidala, cu taluzuri protejate cu dale de beton. Totodata, este prevazuta realizarea, în bazinul Nicolinei, a doua acumulari permanente (Ciurbesti si Ezareni) si a trei acumulari nepermanente (Cornet, Barca si Ciurea). BunaZiuaIasi

19.06.2017
2284 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(18 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(13 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(8 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(3 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design