Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Circuitul turistic Floreasca – Tei ar putea fi gata in sase luni

Primarul general Gabriela Firea

Lucrările de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei din Bucureşti ar putea fi terminate la sfârşitul acestui an, conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de Primăria Capitalei, care enumeră problemele “majore” care au dus la întârzierea acestui proiect.

Primăria Capitalei a obţinut un nou aviz de la Agenţia Naţională Apele Romane, a fost emisă o nouă autorizaţie de construire, a fost încheiat un nou contract de proiectare pentru această lucrare. În acest moment s-a finalizat construcţia sălii multifuncţionale, s-a finalizat 90% din lucrările de îndiguire şi protejare maluri, s-au achiziţionat şi montat majoritatea pontoanelor, se lucrează la pistele ciclopietonale, se lucrează la amfiteatru, se lucrează la transbordare – noua soluţie pentru amenajarea circuitului dintre cele două lacuri“, a explicat primarul general, Gabriela Firea.

Firea a adăugat că, în prezent, din graficul de execuţie prezentat de constructor şi aprobat de consultant, lucrările sunt finalizate în proporţie de 60%. Potrivit comunicatului, lucrările au întârziat din cauza unor probleme “majore” care au dus la prelungirea perioadei de implementare a acestui proiect până la data de 31 decembrie. Astfel, proiectul tehnic predat de către ALPAB în anul 2011 a fost “incomplet şi fără detalii de execuţie” care să permită constructorului să implementeze proiectul tehnic.

Alte cauze care au dus la întârzierea lucrărilor au fost întârzieri majore în atribuirea contractului de execuţie lucrări – operatorii economici participanţi contestând procedura de atribuire a contractului de execuţie, expirarea şi neconformitatea avizului de gospodărire emis de Administraţia Naţională Apele Române cu proiectul tehnic, imposibilitatea realizării obiectivului Ecluza inclus în proiect, din cauza lipsei detaliilor de execuţie, precum şi a necesităţii devierii reţelei de termoficare RADET.

Proiectul “Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)” a fost aprobat pentru finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5, semnat între Municipiul Bucureşti, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti – Ilfov şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Valoarea totală a proiectului este de 88.355.487,98 lei, iar finanţarea nerambursabilă este de 23.519.736,61 lei. Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă valorificarea în scop turistic a lacurilor Floreasca şi Tei cu zone adiacente, prin crearea unui circuit turistic. AGERPRES

17.07.2017
275 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design