Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Petrosani
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
5.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Curtea de Apel Targu Mures a mentinut masura controlului judiciar in cazul fostului primar al BACAULUI, Romeo Stavarache

Romeo Stavarache

Curtea de Apel Târgu Mureş a menţinut, marţi, măsura controlului judiciar dictată în cazul fostului primar al Bacăului, Romeo Stavarache, şi a doi oameni de afaceri, condamnaţi în primă instanţă pentru infracţiuni de corupţie.

"În temeiul art. 362 al. 2 şi art. 208 C.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Stavarache Romeo, Cenuşă Liviu Vasile şi Goian Liviu şi menţine măsura preventivă faţă de cei trei inculpaţi. Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului Cenuşă Liviu-Vasile de revocare a măsurii preventive. Hotărârea este definitivă", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Liliac.

În luna iulie 2016, fostul primar al Bacăului timp de trei mandate, Romeo Stavarache, a fost condamnat în primă instanţă, de către Tribunalul Bacău, la şase ani de închisoare cu executare şi 5 ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile, în dosarul pentru care era acuzat de săvârşirea mai multor fapte de luare de mită. 

În acelaşi dosar, doi oameni de afaceri din Bacău, Liviu Goian şi Liviu Vasile Cenuşă, au fost condamnaţi la câte 3 ani închisoare cu executare şi 3 ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile, la aceeaşi pedeapsă fiind condamnat şi Constantin Apostol, fost director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Instanţa a dispus confiscarea de la Stavarache, Goian şi Cenuşă a sumelor de 810.670 lei şi 1.259.789,03 lei primite ilegal, iar pentru acelaşi motiv de la Stavarache şi Apostol a sumei de 100.000 de lei.

La acel moment, Tribunalul Bacău decis aplicarea măsurii de control judiciar faţă de patru inculpaţi din dosar, Stavarache, Goian, Cenuşă şi Apostol, până la finalizarea procesului, iar Curtea de Apel Târgu Mureş a menţinut măsura preventivă faţă de trei dintre aceştia.

Dosarul în care se judecă apelul în acest caz a fost strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureş şi are termen în data de 27 septembrie. 

La 25 iulie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus trimiterea în judecată a primarului din Bacău, Romeo Stavarache, pentru cinci infracţiuni de luare de mită ce ar fi fost comise în perioada 2008-2011, suma totală imputată edilului ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei.

În acelaşi dosar au fost judecaţi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Goian, Liviu Cenuşă, precum şi fostul director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în perioada 2008 - 2011, Stavarache Romeo, direct sau prin intermediul a doi dintre inculpaţi, a pretins şi primit, de la 4 oameni de afaceri, mai multe sume de bani. Astfel, susţin procurorii, la începutul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis un 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău, aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie, valoare ce era de 38 de euro/stâlp.

"În baza acestei solicitări, în perioada martie 2008 - octombrie 2011, inculpatul Stavarache Romeo a primit suma totală de 810.670 lei. În luna ianuarie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei pentru ca societăţii comerciale administrate de acesta să îi fie atribuit un contract privind executarea de lucrări tehnico-edilitare. Banii au fost primiţi în două tranşe, prin intermediul unei asociaţii sportive. În luna aprilie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la acelaşi om de afaceri, un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriză generală, încheiat între această societate şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti, având ca obiect construcţia unui bloc cu 45 de locuinţe în Bacău, lucrare în valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA. În baza acestei solicitări, în perioada aprilie 2008 - septembrie 2011, Stavarache Romeo a primit de la omul de afaceri, suma totală de 1.259.789,03 lei", susţin procurorii.

În rechizitoriu se mai arată că, în luna martie 2010, Stavarache i-a solicitat administratorului unei societăţi comerciale să încheie contracte de publicitate cu o anumită firmă, pentru ca primăria să îşi execute în mod corespunzător obligaţiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacău încheiat cu această societate. 

"În baza acestei solicitări, au fost încheiate două contracte în lunile martie 2010 şi aprilie 2011, în baza cărora omul de afaceri a plătit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei. În perioada martie - aprilie 2009, împreună cu inculpatul Apostol Constantin, i-a solicitat inculpatului Căşuneanu Costel suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociaţii sportive, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, bani care au fost primiţi în data de 24.04.2009. Toate sumele de bani au fost primite de către inculpatul Stavarache Romeo prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, administrate de inculpaţii Goian Liviu, Cenuşa Liviu Vasile şi Apostol Constantin", se mai subliniază în rechizitoriu, scrie Stiri pe surse.

13.09.2017
296 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bacau
Buhusi
Comanesti
Darmanesti
Moinesti
Onesti
Slanic Moldova
Targu Ocna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bacău pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bacău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design