Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

DEVA: Autoritatile locale sustin introducerea conceptului de 'Smart City'

Prefectul Fabius Kiszely

Autorităţile din judeţul Hunedoara susţin introducerea conceptului de 'Smart City', apreciind că acesta trebuie adaptat şi pentru aglomerările urbane mici şi medii, au arătat, miercuri, reprezentanţii Prefecturii şi Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul "Caravanei Smart City" desfăşurată la Deva.

"Conceptul de Smart City reprezintă o provocare pentru cei care au viziune şi doresc să ştie cum va arăta viitorul. Cred că şi comunităţile din judeţul Hunedoara trebuie să-şi găsească locul aici. Cu cât va fi mai aplicat, conceptul va fi de partea noastră. Cred că viitorul aşa se construieşte", a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely.

Acesta a arătat că judeţul Hunedoara este unul atipic, cu oraşe mici şi medii, motiv pentru care conceptul de 'Smart City' va trebui adaptat la această situaţie pentru a deveni o reuşită în ceea ce priveşte aplicabilitatea în cadrul comunităţilor locale.

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a menţionat că este nevoie de continuarea dezvoltării durabile prin trecerea la etapa 'Smart City' şi implementarea noului concept în domeniile importante de activitate.

"Smart City înseamnă depăşirea conceptului de dezvoltare durabilă. (...) El defineşte membrii inteligenţi ai societăţii, clădiri, şcoli, infrastructură inteligente. Toate stau la baza conceptului de inteligenţă", a spus Bobora.

Caravana 'Smart City' a fost organizată de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate, având ca principal scop dezvoltarea unor comunităţi creative prin strategii care includ, printre altele, servicii şi suport pentru activităţile de achiziţie a tehnologiilor inteligente în beneficiul administraţiilor locale, determinarea potenţialului de dezvoltare a unei zone sau îmbunătăţirea mediului de afaceri.

În municipiul Deva, conceptul 'Smart City' a fost introdus în perioada 2012-2016, când o parte din iluminatul public a fost înlocuit cu tehnologie LED, au fost montate camere de supraveghere în locurile aglomerate sau cu probleme de infracţionalitate, s-au trasat piste de biciclete şi au fost înfiinţate hot-spoturi pentru internet gratuit. Agerpres 

31.01.2018
3716 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Aninoasa
Brad
Calan
Deva
Geoagiu
Hateg
Hunedoara
Lupeni
Orastie
Petrila
Petrosani
Simeria
Uricani
Vulcan


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Hunedoara pentru ziua de azi.


 
Informatii din Hunedoara

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design