Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  80,70% (46/57)
2.  Timisoara
  64,00% (16/25)
3.  Piatra Neamt
  17,95% (7/39)
4.  Gherla
  100,00% (6/6)
5.  Bucuresti - Sect. 4
  42,86% (6/14)
6.  Hunedoara
  100,00% (5/5)
7.  Targu - Jiu
  80,00% (4/5)
8.  Voluntari
  57,14% (4/7)
9.  Galati
  30,00% (3/10)
10.  Pitesti
  0,00% (0/8)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Exploatarile forestiere au lasat CARANSEBESUL fara apa potabila. Comitetul pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit pentru gasirea unei solutii

Primarul Felix Borcean

Caransebeşul se află într-o situaţie critică în privinţa apei potabile. Localnicii s-au plâns în ultimele luni că apa care curge la robinete este extrem de murdară şi nu poate fi băută.

Societatea Aquacaraş, cea care furnizează apa în municipiu, a recunoscut problemele şi, mai mult, a acceptat solicitarea Primăriei, ca în această perioadă apa furnizată să nu mai fie taxată ca apă potabilă ci ca apă menajeră. Conform societăţii, problemele apar din cauza pârâului Dalci, extrem de poluat în urma exploatărilor forestiere ce se află pe malul său.

Primarul Felix Borcean a solicitat sprijinul Prefecturii Caraş-Severin în găsirea unei soluţii, pentru ca cei aproximativ 25 de mii de locuitori să aibă din nou apă potabilă la robinet. Marţi, 14 martie s-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru rezolvarea situaţiei din Caransebeş.

Acum mă întorc de la Prefectura Caraş-Severin, unde a avut loc o întâlnire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta fiind singura temă discutată. Ca soluţie pe termen scurt, cei de la Hidroelectrica au acceptat creşterea cu un metru-doi a nivelului apei în lacul de acumulare de la Zerveşti, ceea ce va duce la limpezirea apei şi rezolvarea parţială a situaţiei. E o chestiune de zile până când apa se va curăţa”, spune primarul Caransebeşului.

Acesta recunoaşte că soluţia este una provizorie şi că până când nu se rezolvă problema pârâului Dalci, caransebeşenii nu vor avea apă curată la robinete.  

Pe termen lung, va trebui totuşi ca pârâul Dalci, cel care crează aceste probleme să fie deviat în aval şi să nu se mai reverse în baraj. Doamna prefect Florenţa Albu mi-a promis că vom merge în teren, în zilele următoare, şi vom încerca să rezolvăm şi această problemă pentru că există un litigiu legat de un teren, fără de care nu se poate face această deviere. Dacă pârâul nu se va mai vărsa în lacul de la Zerveşti, atunci nu se va mai produce nici acea turbiditate excesiv de mare, care ne dă atâtea bătăi de cap”, a mai spus Borcean, scrie Adevarul

15.03.2017
247 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Anina
Baile Herculane
Bocsa
Caransebes
Moldova Noua
Oravita
Otelu Rosu
Resita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Caraş Severin pentru ziua de azi.


 
Informatii din Caraş Severin

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(18 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(13 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(8 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(3 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design