Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

FOCSANI: Primarul Misaila a convins opozitia din Consiliul Local sa voteze proiectul de modernizare a centurii de ocolire a orasului VIDEO

Primarul Cristi Misaila

Cel mai dezbătut proiect de pe ordinea de zi a Consiliului Local Focşani a fost cu siguranţă aprobarea dării în administrare către Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani a sectoarelor de drumuri naţionale DN 2 km 180+220 – km 188+390, DN 2D km 0+000 – km 2+552, DN 23 km 0+000 – km 5+025 şi DN 23A km 0+000 – km 1+500, împreună cu terenurile aferente. 

Administrarea se va face până la emiterea ordinului de începere a lucrărilor în cadrul Proiectului „Remodelarea arterei formată din Calea Munteniei şi Calea Moldovei, astfel încât să corespundă nevoilor urbane”. 

Este un proiect pe termen lung, prin care municipalitatea doreşte atragerea a 18 milioane de euro, fonduri europene, bani cu care se vrea schimbarea totală a centurii de ocolire a oraşului, prin crearea de piste de biciclete, iluminat stradal, asfaltări. 

Proiectul a mai fost discutat de două ori în ultima lună, dar consilierii liberali au avut rezerve în a-l vota şi nu a fost aprobat. În şedinţa extraordinară de miercuri, primarul Cristi Misăilă a reuşit să-i convingă, cu greu, pe liberali că proiectul gândit în urma studiilor de mobilitate şi de trafic este unul bun pentru oraş.

Este vorba despre centura de ocolire DN2. Avem de făcut pe toată artera extindere piste de biciclete şi două sensuri giratorii. Unul la intrare în Focşani, la intersecţia cu Bulevardul Bucureşti şi alt sens giratoriu la intersecţia strada Revoluţiei cu Calea Munteniei. Din DN 23, de la intersecţia E85 către Brăilei se va reabilita tot segmentul de drum, inclusiv până la limita intravilanului, inclusiv bandă de transport şi piste de biciclete. 

Dacă vorbim de segmentul DN2D, care începe la intersecţia E85 cu strada Mărăşeşti, pe tot acest segment va fi făcută pistă de biciclete care să meargă până la intersecţia cu strada Odobeşti. Iar străzile Odobeşti, Bîrsei, Bicaz vor fi reabilitate integral tot prin fonduri europene. Vom închide inelul de piste biciclete pe Longinescu, Anghel Saligny, 1 Decembrie, reabilitate tot prin fonduri europene”, a spus primarul Cristi Misăilă

Potrivit edilului, toate aceste investiţii intră într-un proiect mare. De asemenea, vor fi făcute piste de biciclete şi sensuri unice pe cele două bulevarde mari, astfel: primul sens unic pe Bulevardul Bucureşti-Bulevardul Unirii-Independenţei şi celălalt sens unic pe străzile Cuza Vodă-Bucegi până la intersecţia cu 1 Decembrie. 

Primăria studiază posibilitatea să facă piste de biciclete pe bulevardul Gării şi Republicii. Edilul a mai menţionat că prin acest proiect vor fi eliminate din oraş şi îndreptate pe centura ocolitoare şi cele aproape 1.300 de curse de transport judeţean care operează zilnic în Focşani, iar municipiul va achiziţiona autobuze de transport ecologice. 

Proiectul a fost votat cu 20 de voturi pentru, singura abţinere fiind reţinută în contul consilierului local Costel Bîrsan, care şi-a arătat neîncrederea în capacitatea Primăriei Focşani de a putea întreţine aceste sectoare de drum naţional care vor trece la municipalitate, scrie Adevarul.


13.10.2017
728 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Adjud
Focsani
Marasesti
Odobesti
Panciu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Vrancea pentru ziua de azi.


 
Informatii din Vrancea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design