Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  98,21% (55/56)
2.  Timisoara
  38,10% (8/21)
3.  Gherla
  100,00% (6/6)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  66,67% (6/9)
5.  Hunedoara
  100,00% (5/5)
6.  Voluntari
  80,00% (4/5)
7.  Targu - Jiu
  100,00% (4/4)
8.  Galati
  50,00% (3/6)
9.  Bucuresti - Sect. 3
  0,00% (0/5)
10.  Campulung Muscel
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Fostul ministru Andrei Marga vrea sa faca universitate la BISTRITA. Aceasta ar urma sa absoarba extensiile UBB si ale Universitatii Tehnice

Andrei Marga

Începând din toamna anului viitor, Bistriţa va avea propria universitate. În spatele acestui proiecte se află fostul ministru Andrei Marga. Se pare că universitatea ar urma să se formeze din extensiile deja existente ale Universităţii Babeş-Bolyai şi ale Universităţii Tehnice.

Proiectul aparţine autorităţilor locale, care s-au aliat în acest proiect cu fostul ministru, fostul şef al ICR şi fostul rector al Universităţii Babeş-Bolyai Andrei Marga, dar şi cu profesorul universitar Pompei Cocean, care este şi cetăţean de onoare al judeţului şi cu directorul companiei Comelf, Dorin Stoian.
  
Se pare că universitatea va purta numele scriitorului „Liviu Rebreanu” şi va avea ca bază extensiile Universităţii Babeş Bolyai şi ale Universităţii Tehnice.
 
„Municipiul Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud înregistrează o dezvoltare intensă şi cuprinzătoare – industrial, în agricultură şi valorificarea produselor agricole, zootehnie, silvicultură, educaţie, cultură, sănătate şi sport – care este competitivă şi de natură să facă posibilă crearea unui nou nivel al studiilor şi pregătirii personalului specializat de care este nevoie – cel al Universităţii din Bistriţa. (...) Este adevărat că România actuală are multe universităţi, dar, aşa cum arată lucrurile în ultimii ani, are şi o evidentă lipsă de rezultate în a scoate sistemul universitar existent dintr-o criză extinsă şi profundă”, a precizat Andrei Marga, într-un comunicat de presă.

Acesta mai spune că lista celor care vor să susţină şi să contribuie la elaborarea proiectului este încă deschisă. De asemenea, fostul ministru Andrei Marga vede viitoarea universitate de la Bistriţa ca o „veritabilă locomotivă a dezvoltării regionale şi naţionale”. 
 
„Bistriţa este atrăgătoare pentru cooperări internaţionale prin tradiţie, prin personalităţi care pot fi implicate şi potenţial de dezvoltare academică. Aşa cum arată lucrurile în clipa de faţă, se poate asigura, de la început, sprijinul unor autorităţi universitare din SUA, Italia, Franţa, Germania pentru a organiza universitatea din Bistriţa”, mai spune Andrei Marga.
 
Fostul ministru a ţinut să precizeze că lista specializărilor va ţine cont de nevoile dezvoltării, în selecţia personalului didactic şi nedidactic se va ţine cont de meritocraţie, iar profilul universitar va fi orientat spre inovaţie şi creaţie, scrie Adevarul.

16.06.2017
2063 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beclean
Bistrita
Bistriþa Bârgãului
Lechinta
Nasaud
Sangeorz-Bai


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bistriţa Năsăud pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bistriţa Năsăud

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(65 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(13 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(10 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(2 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(2 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design