Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Petrosani
  0,00% (0/1)
3.  Iasi
  0,00% (0/1)
4.  Timisoara
  0,00% (0/1)
5.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Fostul primar din CONSTANTA, Radu Mazare, inculpat de DNA intr-un dosar cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro

Radu Mazare

După ce a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în primă instanţă, în dosarul privind retrocedarea ilegală a unor terenuri, Radu Mazăre a primit o altă veste proastă. Fostul primar al municipiului Constanţa este inculpat într-un alt dosar, fiind acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Radu Mazăre de înstrăinarea unor terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa, cu un prejudiciu ce depăşeşte 1 milion de euro. 

Vorbim despre un dosar disjuns după trimiterea în judecată a lui Radu Mazăre, în luna aprilie a anului 2015, alături de Gina Sorina Moscu Hortolomei, SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, într-o cauză ce vizează vânzarea la preţuri subevaluate a mai multor terenuri din municipiul Constanţa. 

Concret, procurorii spun că Radu Mazăre a înstrăinat fără licitaţie şi fără aprobarea Consiliului Local 5 terenuri, dintre care 3 la un preţ cu mult mai mic sub cel al pieţei. Potrivit anchetatorilor, în timpul exercitării funcţiei, primarul Mazăre a vândut la un preţ de 23,56 euro/mp, un teren de 15.465 mp, situat în staţiunea Mamaia, fiind provocată o pagubă de peste un million de euro. De asemenea, alte două terenuri cu suprafeţe de 11.890 mp şi 502,81 mp, aflate în proprietatea Primăriei Constanţa, au fost vândute la un preţ mult mai mic. 

În exercitarea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția de primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre a îndeplinit, la intervale diferite de timp, cinci acte de dispoziție asupra unor terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța, prin care s-au înstrăinat, în alte condiții decât prin licitație publică și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de consiliul local, cinci terenuri, dintre care trei terenuri au fost vândute la prețuri vădit subevaluate, cu încălcarea mai multor prevederi legale. Prin aceste activități a fost prejudiciat patrimoniul municipiului Constanţa cu peste 1 milion de euro şi s-au obţinut foloase patrimoniale necuvenite pentru cumpărătorii terenurilor”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Radu Mazăre a stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală, spun procurorii, care explică faptul că în urma tranzacţiilor preţul a fost crescut succesiv, astfel încât SC Millenium Global Development să dobândească terenurile la o valoare aproximativ egală cu cea de piaţă, fiind disimulată provenienţa ilicită a acestor terenuri. 

Anterior, terenurile au fost cumpărate de SC Mehmetoglu şi transferate societăţilor SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, reprezentate de Gina Sorina Moscu Hortolomei. CugetLiber

24.08.2017
158 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

23 August
Agigea
Albesti
Baneasa
Cernavoda
Constanta
Eforie
Harsova
Mangalia
Medgidia
Murfatlar
Navodari
Negru Voda
Ovidiu
Techirghiol
Tuzla


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Constanţa pentru ziua de azi.


 
Informatii din Constanţa

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design