Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Gabriela Firea, despre unii participanti la licitatia privind achizitia de autobuze: Studiem serios posibilitatea de a-i da in judecata; 70 de milioane de euro pentru construirea unui nou CET in nord-vestul Capitalei

Primarul general Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi că ia în calcul “foarte serios” posibilitatea de a acţiona în instanţă companiile care blochează licitaţia pentru achiziţia de 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie.

“Studiem foarte serios posibilitatea de a-i da în judecată pe cei care, din dorinţa de a câştiga ei mai mult şi din dorinţa de a câştiga acest contract în alte condiţii decât caietul de sarcini care a fost nu doar acceptat, ci şi avizat de ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice), deci îndeplineşte toate condiţiile legale, pur şi simplu suntem blocaţi şi doar în detrimentul cetăţenilor şi doar a câştiga în aceste condiţii o companie care nu îndeplineşte elementele tehnice din caietul de sarcini şi nu este corect, nu este normal”, a precizat Firea, la Conferinţa-reper pe tema mobilităţii urbane “MOBILITY”, organizată de Asociaţia Green Revolution.

Ea a adăugat că Primăria Capitalei este de peste un an într-o procedură de licitaţie.

“Chiar în acest moment, când discutăm, licitaţia noastră este suspendată de către CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), pentru că sunt câteva companii care, din punctul meu de vedere, pun mai presus de interesul cetăţenilor interesul companiilor respective şi solicită imperios să se realizeze o lotizare (…). Nu avem de ce să lotizăm după dimensiuni, pentru că toate companiile mari din lume, inclusiv din România, pot să ofere toate dimensiunile de autobuze”, a arătat Firea.

Primarul general a precizat că a înaintat Parlamentului mai multe propuneri privind modificarea legii achiziţiilor.

“Am propus colegilor de la Parlament ca în perioada următoare să ţină cont şi de propunerile noastre privind modificarea legii achiziţiilor, pentru că aşa se întâmplă şi în cazul ţărilor dezvoltate. Cei care fac contestaţii în primul rând să plătească o cauţiune (n.r. – garanţie), să-şi asume că au dreptate, nu doar să încerce să testeze marea cu paiul şi de fapt să blocheze, în detrimentul călătorilor care se înghesuie în continuare în aceste autobuze foarte vechi, în aceste tramvaie de 40 – 50 de ani”, a spus Firea.

“MOBILITY” este cel de-al doilea eveniment din seria de Conferinţe Green Report din 2017, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului. ”MOBILITY” are ca teme centrale de dezbatere îmbunătăţirea şi modernizarea sistemelor clasice de transport, folosirea unor soluţii alternative de deplasare în marile oraşe, mobilitatea urbană.

Potrivit organizatorilor, cel mai recent Eurobarometru despre percepţia calităţii vieţii din 83 de oraşe din Europa clasează Bucureştiul pe primul loc în ceea ce priveşte insatisfacţia faţă de poluarea fonică şi a aerului. Ambele tipuri de poluare sunt influenţate semnificativ de sectorul transporturilor. Transportul în oraş nu afectează însă doar sănătatea fizică a locuitorilor, ci are un impact şi asupra confortului. Bucureştenii petrec cu 50% mai mult timp în maşini decât în condiţii normale de trafic.

La eveniment participă reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, ai societăţii civile, precum şi ai mediului de afaceri, reprezentat de principalii actori din domeniul transporturilor, auto, ciclism, protecţia mediului, ai asociaţiilor de profil. AGERPRES

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi, în şedinţa CGMB, că din cele 100 de milioane de euro care sunt realocate companiilor din Holdingul Bucureşti Capitală Europeană prin rectificare bugetară 70 de milioane de euro merg pentru construirea unui nou CET, în zona de nord-vest a oraşului.

Firea a respins, în context, acuzaţiile conform cărora, prin rectificarea bugetară aflată joi pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, s-ar tăia bani de la proiectele de investiţii.

“Astăzi, spunem adio unui model administrativ învechit şi retrograd, în care subordonatele Primăriei erau regii autonome şi administraţii şi capitalizăm societăţile comerciale ale Holdingului Bucureşti Capitală Europeană”, a precizat Firea.

Ea a adăugat că aceste societăţi comerciale vor funcţiona transparent, vor fi supuse prevederilor legislaţiei privind achiziţiile publice şi controlului structurilor specializate ale statului, precum şi controlului CGMB.

“Nu se taie bani de la investiţii, ci investiţiile vor fi realizate, direct sau în parteneriat, de către societăţile comerciale ale Primăriei Capitalei”, a spus Firea.

Gabriela Firea a respins şi acuzaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia Municipalitatea ar urma să angajeze mii de oameni.

“Cele mai multe companii din Holdingul Bucureşti Capitală Europeană provin din vechile regii şi administraţii şi vor prelua personalul acestora”, a menţionat ea, subliniind că numai companiile ale căror obiecte de activitate sunt noi vor face angajări de personal nou, cum sunt cea de construcţii şi cea de dezvoltare durabilă.

Compania de dezvoltare durabilă trebuie să întocmească, cu celeritate, studii de fezabilitate pentru marile proiecte ale Municipalităţii, potrivit primarului Capitalei, un exemplu în acest sens fiind studiul de fezabilitate necesar obţinerii celor 187 de milioane de euro pentru modernizarea reţelei RADET din fonduri europene.

De asemenea, primarul general a precizat că a plafonat salariile angajaţilor din companiile holdingului municipal la nivelul celorlalte salarii din Primăria Capitalei, după mărirea acestora din urmă. În opinia sa, nu pot fi atraşi specialişti de top, în cadrul acestor societăţi comerciale, dacă li se oferă doar salariul minim sau mediu pe economie. AGERPRES

29.09.2017
222 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design