Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Gabriela Firea propune ca donatorii de sange sa primeasca in plus tichete de masa de 150 de lei; Proiect: Primaria Sectorului 6 vrea sa amenajeze cea mai lunga pista de alergat din BUCURESTI pe digul de la Lacul Morii si cea mai mai mare plaja artificiala din Romania pe insula

Primarul general Gabriela Firea

Donatorii de sânge ar putea primi, în plus față de stimulentele actuale, tichete de masă de 150 de lei, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declarând că în prima ședință de Consiliu General va face această propunere.

În acest moment, un donator de sânge primește din partea Guvernului tichete de masă în valoare de 63 de lei, o zi liberă și transport gratuit. Primăria Generală a Capitalei vine să suplimenteze acest- să spunem – pachet de stimulent pentru donatori, iar în prima ședință de Consiliu General, ca primar, voi propune inițiativa ca toți cei care donează să primească un plus de 150 de lei, tot exprimat în tichete de masă, de asemenea, posibilitatea de a participa pe baza cardului de donator la toate evenimentele educative și culturale ale Capitalei sau acolo unde Primăria este partener“, a declarat Firea la sediul Primăriei Capitalei, după ce a dat startul campaniei “O picătură de sânge poate salva o viață!”.

Ea a menționat că în foarte multe țări europene donarea de sânge nu mai este o problemă și aceasta nu este stimulată material, dar în statele unde veniturile sunt mai mici, Guvernele, primăriile, comunitățile îi încurajează pe donatorii de sânge și prin stimulente financiare. AGERPRES

Primaria sectorului 6 vrea sa amenajeze digul de pe Lacul Morii, urmand sa faca acolo cea mai lunga pista pentru biciclete si de alergare din Bucuresti, a explicat primarul Gabriel Mutu pentru HotNews.ro. Digul a fost deja preluat de la Apele Romane, iar Primaria urmeaza sa faca studiul de fezabilitate pentru a stabili valoarea investitiei. In faza a doua, pe insula Lacul Morii, primaria vrea sa amenajeze cea mai mare plaja artificiala din Romania, insa proiectul este doar la stadiul de idee.

"La Lacul Morii, proiectul se imparte in doua parti. Prima parte se refera la amenajarea digului, si aici avem un protocol semnat cu Apele Romane prin care am luat in administrare toata zona de promenada si coborarea de pe dig, ca sa putem intretine spatiul verde. Digul va fi amenajat de la barajul Ciurel pana la podul catre insula Lacului Morii. Se va reface pavajul, cu sistem iluminat, cosuri de gunoi, banci si doua piste, una de alergat si una pentru biciclete. Va fi cea mai lunga pista de biciclete din Bucuresti si vom avea cea mai lunga pista de alergat in aer liber din Bucuresti, sunt in jur de 4km dus/4 km intors. Intentia este ca la final sa avem o pista circulara, dar in acest moment nu vom putea face asta deoarece pe partea digului natural spre cartierul Militari se vor executa lucrari de reparatii de catre apele Romane prin fonduri europene si nu vrem sa investim degeaba", a explicat primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Primarul promite ca acest proiect va fi gata anul viitor, lucrarile urmand sa inceapa dupa ce se finalizeaza studiul de fezabilitate si licitatia pentru desemnarea constructorului. 

Cea de-a doua faza se refera la amenajarea insulei Lacul Morii. Aceasta trebuie preluata de la Apele Romane, iar aici se doreste amenajarea unei plaje artificiale.

"Dorim sa amenajam cea mai mare plaja artificiala din Romania unde toata lumea sa aiba acces gratuit. Sunt foarte multe persoane care nu isi permit sa plateasca 50 de lei intrarea la strand, in weekend, atunci am spus sa le oferim aceasta alternativa. Va fi o plaja artificiala cu nisip unde vor fi  mici bazine, ca sa te racoresti si niste dusuri. In lac nu se poate face baie fiindca reprezinta rezerva strategica de apa a Bucurestiului. Nu se permite lucrul acesta. Nici nu vrem sa afcem acest lucru, este periculos, acolo sunt curenti foarte puternici", a mai explicat primarul, relateaza HotNews.ro.

10.08.2017
555 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design