Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (2/2)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Timisoara
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

IASI: Municipalitatea a incheiat contractul pentru achizitia a 88 de autobuze noi

Primarul Mihai Chirica

Reprezentanţii municipalităţii ieşene au încheiat, joi, contractul privind achiziţia a 88 de autobuze noi cu compania Anadolu Isuzu, vehiculele urmând să ajungă la Iaşi în trei etape. Valoarea contractului este de peste 15 milioane de euro, banii fiind asiguraţi printr-un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Astăzi este partea cea mai uşoară care ne revine. Cea mai dificilă a revenit colegilor care s-au ocupat de oferta prezentată la licitaţie. Acesta a fost un proces lung pentru noi, cu foarte multe asumări, atât pentru noi, cât şi pentru cei de la Primăria Iaşi. Criteriile de evaluare şi atribuire nu au fost uşoare, iar procedurile de licitaţie au vizat performanţele mijloacelor de transport şi de aspecte legate de mediu. Ţinând cont de filosofia japoneză legată de protecţia mediului, acest rezultat final nu a fost o surpriză pentru noi. Producem vehicule la standarde japoneze şi, de asemenea, la standarde impuse la nivelul Uniunii Europene“, a declarat Hakan Kefoglu, director al companiei Anadolu Isuzu.

Conform graficului de furnizare, primele autobuze vor sosi după trei luni de la data semnării contractului, iar următorul lot, după alte trei luni.

“Se poate şi în România ca, într-o perioadă relativ scurtă, să arătăm tuturor că putem parcurge şi procedura de contractare a unui credit şi procedura de cumpărare a mijloacelor de transport. În mai puţin de un an de zile de la data contractării creditului de finanţare ne vom putea bucura de primele autobuze care vor ajunge la Iaşi. Ieşenii au cerut mijloace de transport care să le ofere şi confortul dar şi siguranţa, să poată fi utilizate atât de maturi şi în special de copii. Cred că am reuşit să răspund acestor cerinţe şi am reuşit să asigurăm ieşenii că vor avea unele din cele mai performante mijloace de transport din lume, dotate după ultimele rigori tehnologice, după ultimele normative europene şi, de ce nu, după cerinţele unui oraş european aşa cum este şi Iaşiul”, a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Edilul a declarat că noile autobuze sunt “ultima găselniţă din punct de vedere tehnologic în asigurarea problemelor de mediu” şi au motor Euro 6c, pot transporta minim 90 de pasageri şi au minim 25 de scaune. Compania va şti în timp real numărul pasagerilor aflaţi la bord, câte persoane au compostat bilete şi câte au abonament. Fiecare mijloc de transport în comun este dotată cu aer condiţionat şi au podeaua joasă, acces pentru persoane cu dizabilităţi şi spaţiu rezervat pentru scaun. Sistemul de taxare este dual, atât cu bilet cât şi cu card de călătorie. Fiecare mijloc de transport deţine computer de bord şi sistem de supraveghere video interior şi exterior. Preţul unui autobuz este de 774.800 lei. AGERPRES

14.07.2017
206 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design