Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (2/2)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Timisoara
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

IASI: Municipalitatea vrea sa atraga antreprenori din diaspora, printr-un proiect de 5 milioane de euro

Primaria Iasi

Municipalitatea ieşeană va implementa un proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru atragerea antreprenorilor români din diaspora. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga, a declarat miercuri că municipalitatea a semnat, la sfârşitul anului trecut, un acord cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, pe o perioadă de cinci ani, în vederea elaborării şi depunerii în parteneriat a unei cereri de finanţare.

Conform sursei citate, municipalitatea şi-a asumat asigurarea resursei umane şi logisticii necesare în vederea accesării finanţării, iar asociaţia a pus la dispoziţie documentaţia suport necesară pentru depunerea cererii de finanţare.

Posibilitatea finanţării acestui proiect a apărut datorită faptului că Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, a deschis anul trecut apelul pentru Programul ‘Diaspora Start-up’, cu o alocare de 30 milioane euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, valoarea maximă a unui proiect fiind de 5 milioane de euro, iar valoarea maximă a subvenţiilor acordate unui beneficiar – 50.000 de euro. Odată ce proiectul intitulat “ReCONNECT DIASPORA – reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunităţile de origine prin susţinerea antreprenoriatului” a fost aprobat, Consiliul Local Iaşi va trebui, în următoarea şedinţă, să aprobe continuarea şi cofinanţarea acestuia, în cuantum de circa 341.000 lei“, a precizat reprezentantul Primăriei Iaşi.

Conform acestuia, prin implementarea proiectului “ReCONNECT DIASPORA – reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunităţile de origine prin susţinerea antreprenoriatului” se doreşte ca 300 persoane să beneficieze de cursuri de formare antreprenorială, înfiinţarea a 30 de firme şi subvenţionarea acestora cu sume cuprinse între 33.000 şi 40.000 euro, precum şi crearea de minimum 60 de locuri de muncă.

Proiectul are în vedere activităţi care se vor desfăşura în trei etape de implementare, astfel: formare antreprenorială (minimum 300 de persoane), urmată de implementarea planurilor de afaceri finanţate din fonduri FSE, ce vizează minimum 30 de start-up-uri finanţate şi 60 de noi locuri de muncă, şi de un program de monitorizare a funcţionării şi dezvoltării afacerilor finanţate. AGERPRES

13.07.2017
201 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design