Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (2/2)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Timisoara
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

IASI: Primarul Mihai Chirica avertizeaza Guvernul ca risca declansarea unei proceduri de infringement daca nu va fi construita soseaua de centura a municipiului

Primarul Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica a avertizat, joi, că actuala guvernare riscă declanşarea unei proceduri de infringement pentru poluarea aerului şi plata unor penalităţi, în cazul în care nu va fi construită şoseaua de centură din zona de sud a municipiului Iaşi. 

Edilul a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a transmis o adresă premierului Sorin Grindeanu, pentru a-i atrage atenţia că, din cauza unor vicii de comunicare între autorităţile locale şi cele centrale, România riscă să fie sancţionată foarte dur de Comisia Europeană. 

"Avertizăm supra existenţei unei anomalii. Această anomalie reprezintă, din punctul meu de vedere, nişte vicii de comunicare. Ministerul Transporturilor comunică unor instituţii, cum ar fi şi Primăria Iaşi, că există intenţia construirii şoselei de centură. Mă refer la şoseaua de pe partea de sud a oraşului, respectiv ieşirea spre vama Albiţa. Pe de altă parte, am văzut că îi comunică senatorului Victorel Lupu ca fiind zero alocări faţă de acest obiectiv", a declarat Mihai Chirica

Edilul ieşean a adăugat că, din corespondenţa purtată până acum cu ministerul Transportului, reiese existenţa unor credite de angajament pentru şoseaua de centură din sudul Iaşiului, în valoare de peste 150 de milioane de lei. 

"Toate aceste credite de angajament sunt prevăzute pentru lucrări pentru şoseaua de centură sud şi nu pentru altă categorie de cheltuieli. De asemenea, toată lumea ştie, s-a discutat şi se va mai discuta, pentru că e o chestiune foarte importantă, despre nivelul de poluare în oraşele mari. Aici avem în vedere Bucureşti, Braşov şi Iaşi, unde România este în situaţia aplicării unei proceduri de infringement cu penalităţi pecuniare foarte mari din partea guvernului României, care trebuie plătite către Comisia Europeană, ceea ce ar duce la un punctaj negativ în balanţa economică a statului român", a declarat primarul Chirica

El a afirmat, totodată, că deşi Garda Naţională de Mediu recomandă devierea sau restricţionarea traficului greu prin municipiul Iaşi, cei de la compania de drumuri naţionale se opun construirii şoselei de centură pentru partea sudică a oraşului, scrie DCNews.

20.04.2017
1537 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design