Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  80,70% (46/57)
2.  Timisoara
  64,00% (16/25)
3.  Piatra Neamt
  17,95% (7/39)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  42,86% (6/14)
5.  Gherla
  100,00% (6/6)
6.  Hunedoara
  100,00% (5/5)
7.  Targu - Jiu
  80,00% (4/5)
8.  Voluntari
  57,14% (4/7)
9.  Galati
  30,00% (3/10)
10.  Cluj Napoca
  0,00% (0/41)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

IASIUL, cel mai poluat oras dupa Bucuresti

Primarul Mihai Chirica

Municipalitatea ieseana a sustinut, prin vocea edililor, ca poluarea in oras este o falsa problema, dand a intelege ca este vorba fie de masuratori eronate, fie de raportari umflate. 

In luna ianuarie 2017, referindu-se la o adresa primita de la Agentia pentru Protectia Mediului, prin care i se comunica faptul ca, la inceputul anului (1-3 ianuarie), au fost inregistrate valori ale pulberilor in suspensie (PM10) peste cele admise, primarul Mihai Chirica a folosit un ton si un limbaj zeflemitor. 

"Am primit o instiintare foarte faina de la APM Iasi, care ne reaminteste ca, de Revelion, in loc sa ne vedem de treaba si sa stam acasa, am avut cea mai mare depasire de pulberi in atmosfera. De Revelion am spart muntii, nu stiu ce-om fi facut, dar am avut cea mai mare crestere. Probabil ca cineva s-a jucat la statia asta de la Podul de Piatra si, neavand ce sa faca, a inceput sa dea cu praf peste noi. Este foarte important praful de pusca de la artificii, ca ala a fost singura depasire posibila", a spus Mihai Chirica

Edilul s-a aratat iritat si de faptul ca institutia cu atributii pe probleme de mediu transmite aceste date mai departe. 

"Cred ca a ramas relaxata Comisia Europeana la ceea ce a putut citi transmis de la APM Iasi. Ori e razboi la noi, daca vorbim de praf de pusca in permanenta, ori cineva citeste cifrele alea invers, ori se transmit lucruri mai putin adevarate, dar m-a facut sa rad ca pe data de 1,2 si 3 ianuarie noi am avut cele mai mari depasiri la pulberi in atmosfera. Acest lucru arata foarte clar cam cat de temeinice au fost unele controale sau cat de multa inteligenta se pune cand se transmis aceste date in spatiul public", a mai spus Chirica.

Insa primarul Iasului este contrazis de afirmatiile inaltilor demnitari cu atributii in zona protectiei mediului. Astfel, ministrul de resort, Daniel Constantin, a declarat ca trei mari orase au depasit cu mult nivelul admisibil de poluare. 

"Este vorba de Bucuresti, Iasi si Brasov. Cu administratiile respective lucram, in momentul de fata, sa incercam sa rezolvam procedura. Din pacate, pe mediu, Romania are cele mai multe probleme in raport cu Comisia Europeana, multe termene depasite, multe actiuni la care ne-am angajat si pe care nu le-am indeplinit - asta ne-a atras, pana in acest moment, nu mai putin de zece proceduri de infringement, deci de punere sub supraveghere pe problemele respective. Ele tin, in special, si sunt grupate in doua mari categorii - zona de deseuri si zona de poluare", a spus Constantin

Acesta a mai precizat ca, daca tara noastra va fi sanctionata pe probleme de deseuri, amenzile vor trebui platite de proprietarii depozitelor municipale sau industriale, adica de administratiile locale sau de societatile comerciale care nu si-au indeplinit angajamentele de mediu. Evenimentul

16.03.2017
662 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(18 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(13 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(8 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(3 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design