Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Investitiile in Aeroportul International ARAD vor continua si in anul 2018

Aeroportul Arad

Investiţiile în infrastructura şi dotările cu aparatură specifică, finanţate anul trecut de Consiliul Judeţean Arad la Aeroportul Internaţional Arad, precum şi reluarea curselor charter, au făcut să se poată spune că anul 2017 a reprezentat pentru acest aeroport anul relansării, susţine directorul general interimar al aeroportului, Mircea Grec.

Potrivit unui comunicat de presă, din punct de vedere operaţional, în anul trecut s-a reuşit deschiderea pe perioada de vară a unor curse charter cu destinaţia Antalya, Turcia. “Cursele care au fost operate de doi touroperatori, de două ori pe săptămână, vor menţinute şi în această vară. În anul trecut, cu aceste curse au zburat 10.817 de pasageri“, a declarat Mircea Grec.

La rândul său, Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al CJ Arad, a afirmat că administraţia judeţeană, împreună cu reprezentanţii aeroportului, continuă negocierile cu companii aeriene, pentru a obţine curse regulate. “Continuăm negocierile cu companii aeriene în vederea obţinerii de curse regulate de pasageri pe aeroportul arădean, spre noi destinaţii externe.

Suntem încrezători că vom reuşi să oferim mai multe oportunităţi potenţialilor pasageri, stimulând totodată economia locală, prin consolidarea relaţiilor cu sectorul de turism și mediul de afaceri”, a declarat Claudia Boghicevici.

În continuare, Grec a spus că Aeroportul Arad a obţinut în anul 2017 Certificatul de autorizare RO – 0, pe o durată nedeterminată, pentru operaţiuni de transport aerian public, aviaţie generală, lucru aerian şi operaţiuni cu elicoptere. “Această certificare conformă cu legislaţia europeană a fost obţinută după un proces de audit de certificare care a durat un an de zile, în care Aeroportul Arad a adus toate dovezile de conformare cu cerinţele tehnice, operaţionale şi organizaţionale cerute de legislaţia europeană”, a mai spus Mircea Grec.

Începute în anul trecut, lucrările de modernizare a aeroportului vor continua şi în anul 2018. “Se află în derulare lucrările de modernizare a balizajului axial al pistei, care trebuie finalizate până la sfârşitul lunii martie. Totodată, în anul 2017 s-a achiziţionat un aparat pentru detectarea urmelor de explozibili, necesar pentru conformarea cu cerinţele de securitate aeronautică”, a arătat Mircea Grec.

În încheiere acesta a subliniat faptul că pasagerii s-au bucurat de condiţii de maximă siguranţă. “Din punct de vedere tehnic, Aeroportul Arad a menţinut în stare foarte bună infrastructura de aerodrom precum şi echipamentele esenţiale care au impact major în asigurarea siguranţei zborurilor: pista, căile de rulare, platformele, cele două terminale de pasageri, balizajul aeroportuar şi echipamentele de deservire esenţiale: autospeciale de salvare la incendiu, degivrorul de aeronave, echipamentele pentru handlingul aeronavei, echipamentele pentru pornirea motoarelor aeronavei, echipamentele pentru întreţinerea zonei înierbate”, a adăugat directorul general interimar, Mircea Grec. AGERPRES

08.01.2018
102 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Arad
Chisineu Cris
Curtici
Ineu
Lipova
Nadlac
Pancota
Pecica
Santana
Sebis


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Arad pentru ziua de azi.


 
Informatii din Arad

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design