Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

LUPENI, orasul falimentar unde fotoliul de primar "se preda“ din tata-n fiu. Bilantul clanului care conduce orasul de 20 de ani

Familia Resmerita
Foto: facebook

În ultimii 17 ani, Primăria Lupeni a fost condusă, pe rând, de Cornel Resmeriţă şi fiul său cel mare, Cristian Resmeriţă, în prezent senator PSD, iar la viitoarele alegeri locale, plănuite în această primăvară, unul dintre candidaţii propuşi va fi tot un membru al familiei Resmeriţă, fiul cel mic, Lucian Resmeriţă.

Lupeni s-a aflat în ultimii ani într-o situaţie economică aproape dezastruoasă. În 2014, municipiul din Valea Jiului a fost la un pas de insolvenţă, având arierate de 32,71 de milioane de lei. Doar un ajutor guvernamental de urgenţă a împiedicat atunci administraţia locală să ajungă în blocaj financiar. 

Populaţia a scăzut în două decenii de la circa 35.000 la mai puţin de 23.500 de oameni, iar marile uzine din trecutul comunist al localităţii au devenit ruine. Mina din Lupeni a fost, anul trecut, inclusă de Guvern pe lista unităţilor miniere care vor fi închise în următorii ani, iar în zilele următoare localnicii vor afla ce soartă va avea aceasta.

Schimbările nefaste au afectat starea de spirit a comunităţii, însă în ultimii 17 ani, nimic, nici chiar anchetele Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nu a putut clinti familia Resmeriţă din fruntea primăriei. Cornel Resmeriţă a condus administraţia locală din Lupeni, timp de patru mandate, între 2000 şi 2016, iar din vara anului trecut i-a lăsat fotoliul de primar fiului său cel mare, Cristian Resmeriţă.

După o jumătate de an de mandat, Cristian Resmeriţă a fost ales senator PSD şi a părăsit funcţia de primar pentru locul în Parlamentul României. 

Nu vreau să pară un afront la ceilalţi primari, pentru că şi tatăl meu a fost primar 16 ani, dar vreau să vă spun că, în şase luni, Cristian Resmeriţă şi echipa lui au făcut cât nu a făcut niciun primar din 1990 încoace, indiferent cât a stat în mandat”, se lăuda senatorul PSD, la părăsirea funcţiei, indicând asfaltarea străzilor din municipiu printre realizări.

În prezent, viceprimarul PSD Iacob Mesaroşi a preluat prerogativele fostlui primar, până la alegerile locale preconizate în primăvara acestui an. PSD nu şi-a stabilit oficial candidatul la primărie, însă cele mai mari şanse le are, potrivit reprezentanţilor săi, Lucian Resmeriţă, fiul cel mic al lui Cornel Resmeriţă, profesor de informatică şi director al unui colegiu din Petroşani. Lucian Resmeriţă nu a comentat aceste propuneri, iar Cristian Resmeriţă, şeful PSD Lupeni a transmis că organizaţia de partid va avea ultimul cuvânt privind candidatura.

Până la viitoarele alegeri, însă, familia Resmeriţă, una dintre cele mai bogate din Valea Jiului, va trebui să îşi rezolve însă problemele cu legea.

Cornel Resmeriţă este inculpat pentru abuz în serviciu, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Fostul primar şi un fost subaltern de-al său au fost acuzaţi că în 2011 au atribuit ilegal unei firme un contract în valoare de peste zece milioane de lei, finanţat cu fonduri ale Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României urma să pronunţe, miercuri, sentinţa definitivă asupra dosarului de incompatibilitate al senatorului Cristian Resmeriţă, acuzat a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese, angajându-şi fratele mai mic în funcţia de consilier în cadrul biroului său parlamentar, scrie Adevarul.


09.03.2017
354 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Aninoasa
Brad
Calan
Deva
Geoagiu
Hateg
Hunedoara
Lupeni
Orastie
Petrila
Petrosani
Simeria
Uricani
Vulcan


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Hunedoara pentru ziua de azi.


 
Informatii din Hunedoara

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design