Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Mircea Hava, acuzat ca face ”holocaust politic local” de un consilier de stat in Guvernul Tudose, dupa cazul Turturica: Face politica partidului rasist VIDEO

Primarul Mircea Hava

Consilierul de stat pe problemele minorităților, Dana Varga, a declarat, joi, la Alba Iulia, către romii evacuați din blocul Turturica, că Mircea Hava face politica partidului rasist, precizând că primarul a refuzat să se întâlnească cu ea. Dana Varga le-a transmis romilor evacuați că Mircea Hava ar fi avut altă atitudine dacă era an preelectoral și i-a îndemnat să nu se mai lase manipulați.

”Domnul Hava face politica partidului rasist, domnul Hava e de atâția ani în Alba Iulia și întotdeauna aici au fost tot timpul probleme cu romi. O dată la patru ani îi pasă de voi. Voi sunteți victimele unei decizii politice că nu le-ați dat voturile. Nici astăzi n-a vrut să vină la întâlnirea cu noi, să-i fie rușine. E politica făcută și învățată de la rasistul Băsescu, care și ăla ne-a discriminat și e foarte greu să lucrezi cu oameni care au concepții înapoiate și care vă văd oaia neagră a societății. Înainte de orice, noi suntem oameni. Nici voi nu mai trebuie să vă lăsați manipulați politic (…) Știți ce salariu are domn` primar? Hai să vă spun eu, 170 de milioane vechi. Și voi stați în stradă. E primarul și al vostru”, a spus Dana Varga.

Ea a afirmat, după o primă întâlnire cu romii evacuați, că este revoltată și a precizat că are o responsabilitate mare față de ei, având în vedere că și ea este de etnie romă.

”Nu putem să stăm nepăsători la un holocaust politic local, că asta face domnul Hava. Legea e lege și trebuia să găsească soluții. Din ceea ce mi-au spus ei e o răzbunare politică pentru că nu l-au votat la ultimele alegeri”, a mai spus Dana Varga.

De asemenea, ea le-a mia transmis romilor să nu se lase manipulați de rasiștii din PDL-ul lui Băsescu, scrie Unirea.

Noapte lungă pentru oamenii din ”Turturica”. Dorm sub cerul liber, în fața blocului din care au fost evacuați forțat, relateaza si Alba24.

"Muncim, vrem să ne trimitem copiii la școală, dimineață cum îi mai trimitem. Ne cer să le dăm o educație dar pentru ei nu mai exista educație. Vin de la muncă și nu am unde să mă schimb, nu am unde să-mi fac o baie. Copiii sunt pe drumuri, stau cu ei în fața blocului pentru că nu avem unde să mergem cu ei” spune un cetățean care abia s-a întors de la locul de muncă și va dormi în stradă.

Oamenii vor o alternativă, o variantă, un loc în care să poată să locuiască. Spun că nu se pune problema să își ia o chirie pentru că oamenii nici nu vor să audă de ei chiar dacă ar avea bani să o plătească. „Spun că suntem țigani și ne numesc termite. Este discriminare” spun aceștia.


13.10.2017
525 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Abrud
Aiud
Alba Iulia
Albac
Baia de Aries
Blaj
Campeni
Cugir
Ocna Mures
Sebes
Teius
Unirea
Zlatna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Alba pentru ziua de azi.


 
Informatii din Alba

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design