Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Nicolae Robu: Cu optimism estimez ca centura va fi gata in 2020

Primarul Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, estimează că centura municipiului, care ar urma să asigure legătura cu Serbia, ar putea fi finalizată de guvern cel mai repede în 2020, înainte de anul în care municipiul va fi Capitală Europeană a Culturii.

‘Problema critică este lipsa centurii între Calea Lugojului şi ieşirea spre Vama Stamora – Moraviţa. Aici ne arde, pentru că se tot întârzie realizarea centurii de către guvern. Cu optimism, estimez că va fi gata prin 2020. În absenţa acestui drum, arterele din Timişoara vor fi în continuare încărcate, cu urmări negative pentru oraş, cu vibraţii care deteriorează clădirile, zgomot, poluare mult peste ceea ce ar produce doar traficul intra-urban, se deteriorează drumurile care nu sunt construite pentru centuri ocolitoare, ci pentru trafic urban”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Proiectul de construire a centurii de sud a Timişoarei, iniţiat în timpul administraţiei Ciuhandu, nu poate fi realizat de municipalitate, pentru că terenul nu-i aparţine, şi este un obiectiv pe care şi l-a asumat guvernul. Între timp, creşterea traficului în zonă a făcut ca realizarea centurii la doar câte o bandă pe sens, conform proiectului guvernamental, este considerată de municipalitate ca fiind ineficientă pentru 2021, când Timişoara aşteaptă peste un milion de turişti, fiind anul Capitalei Culturale Europene.

Centura de Sud a Timişoarei, care ar urma să aibă o lungime de circa 20 de kilometri, ar presupune o investiţie de circa 124 de milioane de euro (plus TVA) şi va oferi o rută ocolitoare a oraşului pentru traficul greu.

Pentru a suplini lipsa acestei centuri ocolitoare care să scoată traficul greu din Timişoara, primăria va finaliza în acest an Inelul 4 rutier, în lungime de 12 km, cu bani de la bugetul local.

Inelul 4 va porni de la AEM – platforma industrială Calea Buziaşului – peste podul Bega în zona Bobâlna – traversează zona feroviară UMT – Calea Lipovei – Calea Aradului – Calea Torontalului – Calea Bogdăneştilor – zona Solventul – Gara de Nord – zona Dâmboviţa.

”Inelul 4 este un proiect extrem de important, pentru că Timişoara are un tronson foarte scurt de centură, de 12,8 km, în rest nimic”, a conchis Robu. AGERPRES

18.01.2018
282 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzias
Ciacova
Deta
Faget
Gataia
Jimbolia
Lugoj
Mosnita Noua
Recas
Sanmihaiu Roman
Sannicolau Mare
Timisoara


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Timiş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design