Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Noile tehnologii ar putea genera beneficii de 532 milioane de euro pentru municipiul ALBA IULIA

Primarul Mircea Hava

Alba Iulia ar putea deveni primul oraş inteligent din România prin implementarea unor tehnologii care să îi aducă beneficii directe şi indirecte de 532 mil. euro, potrivit unui studiu realizat de Siemens la nivelul a cinci oraşe din lume.

Cercetarea, care a cuprins şi oraşele Aberdeen, Londra, Bruxelles şi cartierul turcesc Kartal, a analizat trei domenii prioritare: conectivitate, transporturi şi energie şi a trasat direcţiile de investiţii pe care autorităţile locale ar trebui să le urmeze pentru a deveni un oraş inteligent. Pentru a implementa tehnologiile inteligente identificate în cele trei domenii, Alba Iulia ar trebui să investească 227 mil. euro, iar valoarea beneficiilor, inclusiv a celor indirecte, s-ar ridica la 532 mil. euro, cumulat pe o perioadă de 35 de ani.

„Suntem tot mai aproape de a intra la nivelul următor, în liga oraşelor istorice smart-tehnologizate, cu toate că termenii pot părea contradictorii. Acest studiu e despre cifre exacte, despre ceea ce se poate şi se va face pentru a le fi mai bine tuturor celor care trăiesc în Alba Iulia sau ne vizitează oraşul“, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Printre tehnologiile inteligente care ar putea fi implementate în oraşul transilvănean se numără o platformă turistică integrată, WiFi gratuit extins, serviciu de închiriere biciclete electrice, transmiţători de geolocaţie şi realitate augmentată şi posibilitatea obţinerii de bilete online pentru transportul în comun.

Cea mai rapidă amortizare este preconizată pentru extinderea acoperirii cu WiFi gratuit şi închirierea de biciclete electrice. O tendinţă în marile oraşe europene, bicicletele electrice sunt foarte utilizate de turişti, crescând gradul de mobilitate. Acestea pot fi dotate cu  ecrane tactile ce oferă informaţii despre obiective turistice, restaurante sau chiar hărţi ale oraşelor. O astfel de soluţie există în Copenhaga.

În plus, printr-un sistem de senzori care ar înregistra locurile de parcare disponibile şi apoi ar distribui informaţia utilizatorilor pe sistemele GPS sau direct pe telefoane printr-o aplicaţie, s-ar reduce ambuteiajele, iar şoferii ar economisi, anual, 44.000 de ore petrecute în trafic, adică echivalentul a 860.000 euro.

„Tehnologiile inteligente pot fluidiza traficul şi scădea numărul accidentelor, pot eficientiza consumul energetic sau oferi flexibilitate producătorilor industriali. Astfel, ele fac viaţa mai uşoară pentru fiecare dintre noi”, spune George Cătălin Costache, CEO al Siemens România.

Alba Iulia şi-a asumat reducerea emisiilor de CO2 cu 20% până în 2020, iar tehnologiile inteligente sunt o componentă esenţială pentru atingerea acestui scop.

Studiul Siemens arată că un program de iluminat inteligent ar putea genera economii la electricitate de 14GWh, bazat pe o reducere de 73% a consumului de energie pentru iluminat. Această economie este echivalentul cererii de energie a 5.000 de locuitori, anual.

În plus, pe termen lung, investiţiile în reţele electrice inteligente ar genera beneficii de peste 300 mil. euro. Tehnologiile de integrare a energiei regenerabile în reţea sau utilizarea contoarelor inteligente se numără printre sistemele ce aduc beneficii importante, scrie Administratie.ro.

17.07.2017
235 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Abrud
Aiud
Alba Iulia
Albac
Baia de Aries
Blaj
Campeni
Cugir
Ocna Mures
Sebes
Teius
Unirea
Zlatna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Alba pentru ziua de azi.


 
Informatii din Alba

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design