Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  85,53% (130/152)
2.  Piatra Neamt
  66,67% (28/42)
3.  Bucuresti - Sect. 4
  66,67% (12/18)
4.  Timisoara
  30,56% (11/36)
5.  Gherla
  100,00% (10/10)
6.  Targu - Jiu
  80,00% (4/5)
7.  Hunedoara
  100,00% (3/3)
8.  Oradea
  60,00% (3/5)
9.  Voluntari
  75,00% (3/4)
10.  Bistrita
  33,33% (1/3)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 
-    

ORADEA: Cea mai mare investitie in sanatate in anii urmatori: un nou corp de cladire la Spitalul Municipal

Extindere Spital Municipal
(Concept)

La Spitalul Clinic Municipal a avut loc o conferință de presă privind investițiile efectuate în anul 2017, precum și cele care urmează a fi realizate. La conferința susținută de Maria Silaghi, managerul unității, a luat parte și Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea. Mulțumind celor prezenți pentru că au răspuns invitației, primarul municipiului a făcut o prezentare a sistemului sanitar din Oradea.

„După descentralizare, toate spitalele din municipiul Oradea au ajuns în subordinea Consiliului Municipal, în vederea coordonării unitare a activității spitalicești. Astfel, din punct de vedere al dotărilor și al investițiilor, s-au avut în vedere două obiective importante, și anume, reducerea numărului de locații în care spitalele își desfășoară activitatea și creșterea calității spațiilor din interiorul acestora”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Ca urmare, mai multe imobile au fost reorganizate, anumite activități au fost concentrate în cele două clădiri principale (Spitalul Municipal și Spitalul Județean), iar anumite secții au fost reduse. Un astfel de exemplu este pediatria, care inițial ocupa întregul spital în anii 1990, dar întrucât rata natalității s-a redus cu aproximativ 60%, astăzi s-a ajuns ca din corpul spitalului 60% din spații să fie ocupate de adulți. În momentul de față există șase etaje ocupate de adulți și trei ocupate de copii.  

Pe lângă progresul realizat în ultimii ani, există însă și câteva locații în care condițiile nu sunt încă corespunzătoare, cum ar fi clădirea de lângă magazinul Crișul, unde funcționează secția de boli infecțioase, fostul spital de pe strada Izvorului în care operează secția de pneumologie și secția de paleație, precum și clădirile secțiilor de neurologie și psihiatrie din zona străzii Louis Pasteur.

„Ca să eliminăm aceste neajunsuri, în urma propunerii conducerii Spitalului Municipal am luat decizia să susținem construirea unui corp nou de clădire în curtea spitalului. Acesta va fi legat de corpul actual printr-o pasarelă suspendată. Astfel, în următorii doi-trei ani, orașul va avea condiții corespunzătoare pentru întregul sistem spitalicesc, fie în spații noi în totalitate, fie în spații reabilitate, într-un sistem de tip monobloc, care ar permite ca activitățile să fie eficiente atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere medical,” a spus primarul.

Această investiție va permite amplasarea tuturor secțiilor de pediatrie în această locație nouă, la standardele cele mai moderne, iar în spațiile eliberate din corpul principal vor fi relocate secțiile care azi funcționează în condiții improprii.

Primarul a precizat că aceasta va fi cea mai mare investiție pe care municipiul o va face în sănătate în anii următori, în afara celor două investiții care se vor realiza la Spitalul Județean, și care vor consta în extinderea unității de urgențe și în mutarea ambulatorului din Spitalul Județean în partea cealaltă a fostei policlinici.

Întreaga investiție se va ridica la circa 10 milioane de euro. Finanțarea de bază va fi asigurată de către municipiul Oradea, iar cofinanțarea va fi asigurată de Spitalul Municipal. Studiul de fezabilitate va stabili suma investiției până la începutul lunii ianuarie 2018.

Primarul Ilie Bolojan a apreciat eforturile conducerii Spitalului Municipal de a face investiții importante din buget propriu. De menționat faptul că, în anul 2017, spitalul municipal a făcut investiții proprii în valoare de circa două milioane de euro.

În partea a doua a conferinței, managerul Maria Silaghi a prezentat detalii despre toate investițiile realizate în acest an.

Aceasta a vorbit despre investițiile în aparatură medicală și mobilier în valoare de 498.242 lei cu TVA de la secția de Anatomie patologică și prosectură, corp de clădire situat pe str. C. Coposu, care a fost construit de către SC Fresenius Medical Care SRL și donat Spitalului Municipal. Următoarea investiție a vizat reamenajarea și reabilitare parterului spitalului, în valoare de 508.795 lei cu TVA.

Investiții s-au mai făcut și la parterul clădirii de Pneumoftiziologie, pe strada Izvorului. Acestea au constat în reabilitări, compartimentări, lift, vestiare, punct distribuție lenjerie, circuit farmacie, toate în valoare de 635.840 lei cu TVA. O altă investiție a constat în reabilitarea stației de hidrofor și realizarea circuitului PSI, lucrări menite să asigure rezerva de apă din locația de pe str. Coposu și str. Pasteur.

Conducerea Spitalului Municipal a investit și în realizarea a două lifturi exterioare, la secția de neurologie de pe str. Pasteur și la pavilionul de Pneumoftiziologie de pe str. Izvorului. Investițiile au mai privit modernizarea grupurilor sanitare destinate persoanelor cu dizabilități din toate locațiile spitalului, amenajarea magaziei de materiale, amenajarea spațiului pentru spitalizare de zi adulți și copii la etajul I – locația de pe C. Coposu.

În ceea ce privește noile obiective, pe lângă spitalul nou, care va fi destinat exclusiv specialității de Pediatrie, conducerea Spitalului Municipal urmărește și achiziționarea unui computer tomograf în valoare de 1.200.000 lei, dar și realizarea unei noi construcții destinate activității didactice a medicilor integrați clinic, cu studenții de la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, construcție care să fie dotată cu o sală de amfiteatru, prevazută cu 175 locuri, vestiare și două încăperi pentru secretariat. Această construcție nouă va deservi și activitatea administrativă a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, relateaza Oradea.ro.

23.10.2017
121 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(26 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(8 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(5 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(4 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(3 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(1 raspuns
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(1 raspuns
)
Dan Boboutanu (PSD) Dan Boboutanu (PSD)
Hunedoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design