Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

ORADEA: Circulatia rutiera se inchide in centrul municipiului pentru lucrarile la Podul Centenarului

Viceprimarul Florin Birta

Primăria Oradea a anunţat joi închiderea unei străzi din centrul municipiului, timp de trei luni, pentru construirea viitorului pod peste Crişul Repede, ce va fi inaugurat pe 1 Decembrie 2018 şi este numit chiar "Podul Centenarului".

"Urmare a lucrărilor executate pentru obiectivul "Construire pod peste râul Crişul Repede între str. Plevnei şi str. Szigligeti Ede", Primăria Oradea anunţă faptul că în perioada 26 februarie - 19 mai 2018, se va închide circulaţia rutieră pe str. Principatelor Unite, între str. Plevnei şi str. Crişului", se arată în comunicatul primăriei.

În aceeaşi informare se precizează că, pe lângă avizul Primăriei, există şi un aviz al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru închiderea circulaţiei rutiere pe acea porţiune a străzii Principatelor Unite.

Lucrările la noul pod sunt realizate de o asociere de firme pentru suma de 9,6 milioane lei, firme care au avut şi sarcina de a dezafecta vechiul pod pietonal din acelaşi loc.

Primăria Oradea a anunţat încă din primăvara anului 2017 intenţia de a construi un nou pod rutier peste Crişul Repede în locul pasarelei pietonale de la fostul Centru de Calcul, pasarelă construită în anii '50. Consiliul Local al municipiului a aprobat în martie denumirea "Podul Centenarului", lucrările urmând să fie finalizate până la data de 1 Decembrie 2018, când se va inaugura cu prilejul Centenarului Unirii.

Potrivit viceprimarului Florin Birta, expertiza tehnică a pasarelei, întocmită în anul 2016 a constatat deficienţe grave ale suprastructurii fostei pasarele, ceea ce justifica necesitatea construirii unui pod nou, care să satisfacă atât necesităţile circulaţiei auto, cât şi cele ale pietonilor. Acesta va crea un culoar de circulaţie care va atrage traficul de pe podurile învecinate, Sf. Ladislau şi Decebal, având şi rolul de a descongestiona traficul pe străzile adiacente şi în zona centrală, fiind în concordanţă cu intenţia Primăriei de a reduce treptat traficul auto din Piaţa Unirii, în mare parte amenajat ca spaţiu pietonal. AGERPRES

23.02.2018
1412 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Alesd
Beius
Bratca
Marghita
Nucet
Oradea
Sacuieni
Salonta
Stei
Valea lui Mihai
Vascau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bihor pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bihor

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(6 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design