Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (2/2)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/1)
3.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

ORADEA: Peste o mie de noi locuri de parcare vor fi amenajate pana in toamna

Viceprimarul Florin Birta

Peste o mie de locuri vor fi amenajate, din toamnă, în municipiul Oradea. 250 sunt deja gata, iar alte 800 sunt în lucru pe şase străzi din oraş. Aproape patru milioane de lei au fost alocaţi din bugetul local pentru lucrările pe care edilii vor să le termine până la începutul noului an şcolar.

Străzile Leonardo Da Vinci, Costache Negruzzi şi W. Shakespeare vor avea locuri noi de parcare din toamna acestui an. Pe lângă aceste zone, Primăria Oradea lucrează la amenajarea de parcări şi în Cartierul Nufărul, în zona str. Ciheiului între str. Agricultorilor şi str. Lanului, unde până la 15 septembrie, firma Drumuri Bihor trebuie să finalizeze amenajarea celor 50 de locuri de parcare, dar şi în Cartierul Rogerius, unde firma Drumuri Orăşeneşti trebuie să finalizeze pe Lacul Roşu, un număr de circa 205 locuri de parcare. Alte 65 de parcări se amenajează în zona Iza - Spartacus şi Lisabonei.

"Dacă pe str. Leonardo da Vinci se afla înainte o curte interioară nemodernizată, în care oamenii parcau efectiv pe pământ sau bucăţi de beton, aici sunt acum în curs de amenajare peste 100 de locuri de parcare destinate locuitorilor zonei. Prima etapă, respectiv amenajarea curţii din spate va fi gata într-o săptămână, după care vom trece la amenajarea a încă două curţi interioare, urmând ca şi acestea să fie gata într-o lună de zile. Ne propunem astfel să realizăm obiectivul asumat, respectiv să amenajăm 2000 de noi locuri de parcare anual", a precizat viceprimarul Florin Birta. Lucrările în zona Leonardo Da Vinci - Liszt Ferenc - Ciheiului sunt realizate de Drumuri Bihor.

În zona str. Costache Negruzzi - Doinei sunt în curs de amenajare peste 150 de locuri de parcare. Lucrările au început pe partea dreaptă a drumului, unde maşinile erau parcate pe pământ, urmând să continue pe partea stângă a drumului, după care vor începe şi în curtea blocurilor. Lucrările sunt executate de Drumuri Orăşeneşti, iar termenul până la care vor fi gata este 15 septembrie.

“Pe strada W. Shakespeare fost mutat gardul şcolii de cartier, atât partea care dă spre str. W. Shakespeare, cât şi cea care dă în str. Poieniţei, după care a fost mutat trotuarul şi amenajat unul nou corespunzător, pentru a face loc drumului de legătură cu str. Poieniţei. Aici sunt în curs de amenajare 85 de parcări oblice. Strada W. Shakespeare va fi cu sens unic dinspre str. Tudor Vladimirescu spre malul Crişului, respectiv spre str. Principatelor Unite. Urmează ca lângă spaţiul de lângă parcare să amenajăm un aliniament cu platani", a explicat viceprimarul Florin Birta.

Primăria Oradea realizează toate aceste locuri de parcare, le marchează corespunzător, după care le predă asociaţiilor de proprietari, care au opţiunea să le lase la liber sau să le închirieze, recomandarea muncipalităţii fiind ca acolo unde sunt mai multe maşini decât locuri de parcare, acestea să fie lăsate la liber.

De menţionat că, tot în această perioadă, sunt în curs de amenajare peste 100 de locuri noi de parcare în vecinătatea Aquaparkului Nymphaea.

În final, viceprimarul Florin Birta a completat: "E important de ştiut că toţi banii încasaţi din amenzi se întorc către cetăţeni, ei fiind folosiţi şi la amenajarea locurilor de parcare. De precizat că, pe măsură ce vor expira contractele pentru garaje, acestea vor fi demolate, deoarece realitatea este că în cele mai multe dintre acestea nu se depozitează maşini, ci cu totul alte lucruri, iar pe suprafaţa a 20 de garaje demolate se pot amenaja 30 de locuri de parcare. În ceea ce priveşte spaţiul verde, evităm tăierea arborilor, făcând doar toaletări acolo unde ne solicită asociaţiile de proprietari", scrie Adevarul.

24.08.2017
157 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Alesd
Beius
Bratca
Marghita
Nucet
Oradea
Sacuieni
Salonta
Stei
Valea lui Mihai
Vascau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bihor pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bihor

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design