Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

ORADEA: Viceprimarul Mircea Malan a prezentat proiectul de reabilitare a Pietei Ferdinand

Viceprimarul Mircea Malan

Viceprimarul Mircea Mălan a susținut o conferință de presă cu privire la reabilitarea Pieței Ferdinand, proiect ai cărui indicatori tehnico-economici au fost azi aprobați în cadrul ședinței de Consiliu Local.

"Fiind un proiect important pentru orașul nostru, am considerat util să prezentăm această ultimă variantă la care s-a ajuns. Este un proiect pe care îl vom depune pentru finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Regional 2014 -2020, program în care contribuția municipiului Oradea la cheltuielile eligibile este de 2%. Valoarea totală estimată a proiectului este de 20,8 milioane de lei, din care 17,6 milioane sunt cheltuieli eligibile, restul de 3,2 milioane de lei fiind cheltuieli neeligibile. 

Ne dorim ca la finalul acestui proiect Piața Ferdinand să devină un spațiu public de calitate, mai atractiv pentru orădeni și pentru turiști. Totodată, urmărim să îmbunătățim mobilitatea urbană în zonă, prin anumite aspecte care țin de circulația rutieră, pietonală și cu bicicleta. Ne dorim să punem în valoare clădirile importante care sunt în această zonă, dar și să încurajăm activitățile specifice piețelor publice", a spus viceprimarul Mircea Mălan în deschiderea conferinței.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost finalizat de arhitectul Emodi Tamas.

Viceprimarul Mircea Mălan a vorbit despre schimbările care se vor face în zonă, despre intervențiile care vor urma, precizând că circulația va fi reconfigurată într-o măsură semnificativă. Astfel, strada Madach Imre nu va mai fi circulabilă rutier, în schimb strada Patrioților va deveni stradă cu sens dublu. Pe strada Moscovei se va putea de asemenea circula pe ambele sensuri, fiind amenajată şi o pistă pentru biciclete. În spatele teatrului nu se va mai circula rutier, accesul fiind permis doar vehiculelor cu recuzita necesară teatrului.

De asemenea, toate locurile de parcare existente azi în Piața Ferdinand vor fi anulate, fiind amenajate doar câteva locuri pentru taxi, dar fără posibilitatea ca acestea să staționeze acolo.

Totodată, arborii Tisa din Piața Ferdinand vor fi relocaţi în Parcul 1 Decembrie.

Așadar o bună parte din Piața Ferdinand va deveni exclusiv pietonală, statuile Reginei Maria și cea a lui Szigligeti Ede fiind mult mai bine puse în valoare. Suprafețele pietonale și trotuarele aferente căilor rutiere se vor lărgi, piaţeta oferind o mai bună vizibilitate pentru clădirile din jur. Piața va fi pavată cu porfir, andezit și granit auriu.

În spatele teatrului, spațiul a fost astfel gândit încât să poată fi folosit pentru desfășurarea spectacolelor în aer liber. Arhitectul Emodi Tamas a insistat pentru a păstra elementele specifice anilor 1960 din fața fostei Case de Modă.

În final, viceprimarul Mircea Mălan a precizat că proiectul de reabilitare a Pieței Ferdinand va cuprinde și reabilitarea tuturor rețelelor, iar postul TRAFO din spatele teatrului va fi amenajat în subteran, scrie Oradea.ro.

28.11.2017
185 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Alesd
Beius
Bratca
Marghita
Nucet
Oradea
Sacuieni
Salonta
Stei
Valea lui Mihai
Vascau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bihor pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bihor

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design