Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  82,42% (75/91)
2.  Piatra Neamt
  84,00% (63/75)
3.  Bucuresti - Sect. 4
  91,11% (41/45)
4.  Gherla
  94,12% (16/17)
5.  Bucuresti - Sect. 6
  76,47% (13/17)
6.  Timisoara
  61,11% (11/18)
7.  Dej
  54,55% (6/11)
8.  Pitesti
  33,33% (4/12)
9.  Bucuresti - Sect. 5
  20,00% (4/20)
10.  Voluntari
  42,86% (3/7)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Pietele agroalimentare din BAIA MARE vor fi administrate de municipalitate; Firma de salubritate a introdus ilegal taxa de mediu in facturi, sustin reprezentantii primariei

Primarul interimar Marinel Rob

Cele şase pieţe agroalimentare din Baia Mare vor fi administrate de municipalitate, a declarat primarul Marinel Rob, menţionând totodată, referitor la două dintre acestea, că administraţia locală a obţinut în instanţă sentinţe favorabile în acest sens.

Hotărârea definitivă a instanţei după un lung şir de procese acordă primăriei Baia Mare administrarea principalelor pieţe agroalimentare. Mă refer la piaţa Izvoarele, îndeosebi, şi piaţa Albina care au fost subiectul unui litigiu mai vechi. Intenţia noastră este să continuăm modernizarea acestor pieţe, să oferim condiţii prielnice fermierilor locali în valorificarea produselor autohtone, să încurajăm în acest mod agricultura locală, mai ales că am observat o creştere a interesului din partea populaţiei pentru consumul produselor din fermele maramureşene“, a spus Marinel Rob.

Primarul municipiului Baia Mare a afirmat că administraţia locală trebuie să mărească spaţiile de parcare din vecinătatea pieţelor agroalimentare. 

“Pe lângă dezvoltarea şi modernizarea pieţelor agroalimentare pe care le avem în administrare, trebuie să identificăm soluţii în mărirea spaţiilor de parcare. Singura variantă care se prefigurează în acest moment e construcţia unor parcări subterane”, a menţionat Marinel Rob.

Anual, conform reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş, câteva mii de fermieri din judeţ şi din ţară îşi comercializează produsele agroalimentare în pieţele din municipiul Baia Mare. În perioada verii, fermierii din sudul ţării stau şi câte două luni de zile în Baia Mare pentru a-şi vinde pepenii roşii, iar producătorii autohtoni de legume, fructe, produse apicole şi lactate oferă zilnic consumatorilor o mare varietate de produse.

Pentru a încuraja producătorii agricoli, primăria municipiului Baia Mare a pus la dispoziţie, pentru fiecare sfârşit de săptămână, un spaţiu special, în centrul oraşului, membrilor Asociaţiei Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici din Maramureş. AGERPRES

Primarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob, a declarat că operatorul de salubritate care colectează deşeurile menajere de la populaţie a introdus ilegal taxa de mediu în factura lunară emisă abonaţilor.

“Drusal a introdus fără nici un drept pe factura către beneficiarii serviciilor, persoane fizice sau agenţi economici, taxa de mediu. Respectiva taxă trebuie să o suporte prestatorul de servicii, conform legii. Primăria a sesizat despre acest aspect Curtea de Conturi, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi ANAF. Noi considerăm că Drusal emite ilegal taxa de mediu, plus TVA. Ulterior sesizărilor venite din spaţiul public şi a presei, directorul Drusal a solicitat printr-o adresă dezbaterea în Consiliul Local a acestei taxe care în opinia dânşilor şi a juriştilor consultaţi de dânşii ar trebui suportată de beneficiarul serviciului, adică populaţie şi firme”, a spus Marinel Rob.

Viceprimarul municipiului Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a subliniat că operatorul de salubritate a dat o interpretare proprie legii privind aplicarea taxei de mediu. 

“Drusal a încheiat un contract cu primărie Baia Mare şi un alt contract cu beneficiarul final, cetăţeanul acestui oraş. Cred că s-au grăbit fără a avea în vedere că primul afectat este locuitorul acestui oraş, iar anumite costuri sunt suportate de primărie. Urmează să mai avem o serie de discuţii cu reprezentanţii Drusal pe această temă. Cert e că în acest moment, Drusal a introdus în factura emisă abonaţilor plata taxei de mediu, colectând această taxă în termeni ilegali”, a spus viceprimarul.

În urmă cu o săptămână, reprezentanţii Drusal au participat la o şedinţă a Consiliului Local Municipal Baia Mare şi au solicitat dezbaterea unui proiect de hotărâre care să permită colectarea taxei de mediu. Consilierii locali au respins solicitarea venită din partea firmei de salubritate, menţionând că aceasta a încălcat legea privind respectiva taxă. AGERPRES

10.04.2017
44 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baia Mare
Baia Sprie
Borsa
Cavnic
Dragomiresti
Salistea de Sus
Seini
Sighetu Marmatiei
Somcuta Mare
Targu Lapus
Tautii-Magheraus
Ulmeni
Viseu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Maramureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(35 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(29 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(14 raspunsuri
)
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(13 raspunsuri
)
Costan Morar (PSD) Costan Morar (PSD)
Dej
(7 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(5 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(5 raspunsuri
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2017 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design