Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  78,85% (41/52)
2.  Piatra Neamt
  36,36% (12/33)
3.  Bucuresti - Sect. 4
  84,62% (11/13)
4.  Timisoara
  52,63% (10/19)
5.  Gherla
  100,00% (5/5)
6.  Targu - Jiu
  80,00% (4/5)
7.  Galati
  44,44% (4/9)
8.  Hunedoara
  100,00% (3/3)
9.  Voluntari
  50,00% (3/6)
10.  Bucuresti - Sect. 1
  0,00% (0/2)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Planuri noi pentru Catalin Chereches pentru comunitatea roma din BAIA MARE dupa ce revine in fruntea primariei

Primarul suspendat Catalin Chereches

Sâmbătă, 8 aprilie, a fost marcată Ziua Internațională a Romilor. Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost printre puținele persoane publice care au dat un mesaj coerent cu această ocazie. Dealtfel, acesta a participat și la o serie de manifestări cultural-artistice organizate în Baia Mare cu această ocazie.

Printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, acesta a scris și despre o situație extrem de sensibilă, un act de discriminare care, din păcate, are loc mult prea des în diverse domenii, dar mai ales la nivel de școală.

Se spune despre unii din comunitatea romă că fură, că fac infracțiuni, că fac lucruri urâte. Cei care spun acest lucru nu știu ce înseamnă foamea, nu știu ce înseamnă să ai nevoi, nu știu ce înseamnă tu, ca părinte să trebuiască să pui pe masă o pâine copilului tău sau să îi cumperi o haină. Dar este foarte ușor să spună că cei din comunitatea romă fac lucruri urâte. Deranjant ar trebui să fie faptul că cei din comunitatea romă nu au ce să mănânce, nu au cum să dea, din păcate, o șansă copiilor lor. Se spune, din păcate, despre unii din comunitatea romă că se comportă uneori urât și necivilizat sau că sunt murdari. Se întreabă însă românii unde se pot spăla cei din comunitatea romă? Se întreabă însă românii ce înseamnă educația și dacă tinerii din comunitatea romă au un acces corect la școală? De foarte multe ori mergeam eu, ca și primar, cu Loredana Mihaly, la școala din Vasile Alecsandri sau alte școli din oraș. Îi aduceau pe copiii romi dintr-o clasă din capătul școlii într-o clasă mai frumoasă, mai zugrăvită și toată lumea zâmbea, iar când plecam îi trimiteau la colț. Așa nu se poate face educație și așa nu putem să ne numim o comunitate. Așa nu ne putem numi o țară sau un popor”, arată primarul.

După ce se va reîntoarce la primărie, fapt despre care spune că se va întâmpla în viitorul apropiat, primarul ales are de gând să continue proiectele pentru integrarea socială a etnicilor. În ultimii ani, acesta a susținut accesul la educație și la servicii sociale extrem de importante mai ales pentru copiii de etnie romă, fapt care a facilitat rezultate vizibile în comunitate.

Am o dorință, revenind într-un viitor apropiat la Primăria Baia Mare. Îmi doresc un lucru simbolic. Loredana Mihaly, cea pe care eu mi-am dorit-o în Consiliul Local al municipiului Baia Mare, de data asta chiar să fie consilier local pentru a vă reprezenta pe voi, comunitatea romă. Unul dintre exemplele frumoase din acest oraș despre ce înseamnă înțelegere și cum să construim împreună cu comunitatea romă este Lorand Coza. Și ca să iau exemplul lui, de săptămâna viitoare vreau să mă duc la film o dată pe săptămână cu 20 de tineri romi și români. Trebuie să devenim normali unii cu alții”, spune Cătălin Cherecheș. ActualMM

10.04.2017
139 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baia Mare
Baia Sprie
Borsa
Cavnic
Dragomiresti
Salistea de Sus
Seini
Sighetu Marmatiei
Somcuta Mare
Targu Lapus
Tautii-Magheraus
Ulmeni
Viseu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Maramureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(16 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(13 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(8 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(6 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(2 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design