Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Prefectura ARAD a atacat in contencios administrativ contractul de salubrizare stradala incheiat de CLM

Prefectul Florentina Horgea

Prefectura judeţului Arad a depus la Tribunalul Arad dosarul prin care atacă în contencios administrativ Consiliul Local Municipal (CLM) Arad pentru contractul de salubrizare stradală încheiat de Primăria Arad cu RER Servicii Ecologice pentru salubrizarea stradală a oraşului, a informat într-o conferinţă de presă prefectul Florentina Horgea.

Potrivit sursei citate, în data de 14 iunie, CLM a votat favorabil proiectul de hotărâre privind contractarea serviciilor de salubrizare stradală în municipiul Arad cu firma RER Servicii Ecologice din Oradea, în ciuda faptului că nu s-au îndeplinit condiţiile legale de vot.

“Conform prevederilor Legii 215 privind atribuţiile consiliului local, se impunea (fiind vorba de un proiect de hotărâre ce priveşte patrimoniul – n.red.) obţinerea unui vot pozitiv din partea a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie pentru a declara proiectul admis”, a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul a arătat că această cutumă nu a fost îndeplinită, proiectul de hotărâre privind contractul cu RER Servicii Ecologice primind 14 voturi pentru, 2 abţineri şi 6 voturi împotrivă, din totalul celor 23 consilieri prezenţi. Cu toate acestea, s-a considerat că proiectul a trecut, lucru ce s-ar fi putut întâmpla doar dacă ar fi necesitat o majoritate simplă.

“Iniţial, Prefectura a trimis o sesizare către Primăria municipiului Arad, în vederea revocării de către Consiliul Local Arad a Hotărârii 200/14.06.2017, anunţând că în caz contrar se va sesiza instanţa de contencios administrativ în scopul anulării acesteia. Cum Primăria nu a procedat la revocarea amintitei hotărâri, Instituţia Prefectului Arad a atacat în contencios administrativ hotărârea amintită, cauza urmând să se judece la Tribunalul Arad”, a precizat Florentina Horgea. AGERPRES

03.10.2017
169 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Arad
Chisineu Cris
Curtici
Ineu
Lipova
Nadlac
Pancota
Pecica
Santana
Sebis


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Arad pentru ziua de azi.


 
Informatii din Arad

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design