Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Petrosani
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
5.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Presedintele CJ CLUJ, Alin Tise: Corpul de Control al Primului-Ministru nu are niciun fel de competenta legala de a verifica aspecte ce tin de activitatea unei autoritati publice autonome. Deputatul Adrian Dohotaru a cerut implicarea Guvernului in oprirea poluarii de la groapa de gunoi a orasului

Presedintele CJ Cluj Alin Tise

Disputele politice pe marginea situaţiei de la Pata Rât par fără sfârşit. În timp ce în zonă la vechea gropă de gunoi s-a produs o alunecare a deşeurilor depozitate care dus la formarea unui lac de levigat de circa 3 hectare şi un volum de 6.000 de metri cubi, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe îi reproşează deputatului USR Adrian Dohotaru că a chemat inutil la faţa locului  Corpul de Control al Primului-Ministru. Instituţia publică aşteaptă acum ca specialiştii să dea soluţia finală pentru rezolvarea poluării care a apărut în zonă.

Acel Corp de Control al Primului-Ministru nu are niciun fel de competență legală de a verifica aspecte ce țin de activitatea unei autorități publice autonome cum este Consiliul Județean Cluj. E greu de înțeles, dincolo de dorința deputatului de a obține publicitate ieftină, care ar putea fi miza unui astfel de control câtă vreme finanțatorul european, respectiv Direcția Regională de Audit Cluj (structura din cadrul Curții de Conturi responsabilă de verificarea utilizării fondurilor europene) a făcut deja controale repetate vizând proiectul SMID, controale care nu au relevat vreo vină care să aparțină membrilor echipei de implementare a proiectului. 

De altfel, toate problemele apărute pe parcursul implementării proiectului au fost comunicate de îndată atât finanțatorului cât și Departamentului European de Luptă Antifraudă. În același timp, nu trebuie uitat faptul că se află în curs o serie de anchete ale DNA și ale Parchetului Cluj, singurele în măsură să clarifice, prin intermediul justiției, aspectele legate de vinovăția și responsabilitatea unor persoane, întinderea pagubelor, recuperarea prejudiciului suferit etc. 

De altfel, aceste dosare în care funcționarii în cauză au calitatea de martor, au avut la bază sesizări formulate tocmai de către funcționarii respectivi. Făcând parte din categoria nepricepuților cărora le place să se audă vorbind, deputatul în cauză vorbește despre lucruri pe care nu le cunoaște și nu le înțelege și confundă depozitul neconform de deșeuri de la Pata Rât, aflat în procedură de închidere, cu proiectul de edificare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. 

Totodată, din dorința de a obține mediatizare gratuită, el vorbește despre lucruri care se întâmplă de mai bine de șapte decenii, respectiv depozitarea de deșeuri de la Pata Rât, cu levigatul rezultat în mod inevitabil și despre crearea acelor comunități de persoane defavorizate, fapt produs, la rândul lui, în urmă cu foarte mulți ani”, a precizat Alin Tişe printr-un comunicat de presă.

În urmă cu câteva zile, deputatul Adrian Dohotaru anunţa că a adresat o interpelare  primului ministru în care îi cerea să trimită un control la Pata Rât pentru a verifica problemele legate de proiectul SMID şi alunecările recente de deşuri din zonă. 

Problemele întâmpinate în cadrul acestor proiecte au fost agravate recent datorită unei alunecări de teren în data de 22.07.2017, care a determinat dislocarea unui volum de maxim 20% din depozitul de deșeuri, ducând la contaminarea mediului situație constatată de către Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Cluj, și de către  Apele Române. 

Având în vedere gravele deficiențe în implementarea acestui proiect, vă cerem să dispuneți un control al Corpului de Control al Primului Ministru care să verifice modul în care această instituție a administrat problemele survenite, modul în care au fost recuperate sau se are în vedere recuperarea prejudiciilor aduse din culpa prestatorilor de lucrări și servicii, contractați în faza I a proiectului SMID”, spunea Dohotaru în acea interpelare.

Între timp la Pata Rât situaţia nu este deloc roz. Vinerea trecută Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a dispus, printr-o hotărâre, ca reprezentanții Consiliului Județean să ia, în regim de maximă urgență, măsurile necesare pentru eliminarea bazinului de 6.000 de metri cubi de levigat, lichid toxic rezultat din dizolvarea deșeurilor depozitate în fosta groapă de gunoi de la Pata Rât. TransilvaniaReporter

12.09.2017
389 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Campia Turzii
Cluj Napoca
Dej
Floresti
Gherla
Gilau
Huedin
Turda


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Cluj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design