Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria BAIA MARE a demarat actiunea de identificare a persoanelor care locuiesc ilegal la marginea orasului

Primarul Catalin Chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, pe pagina de socializare, că împreună cu Poliţia Locală a demarat acţiunea de identificare a persoanelor care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Baia Mare, îndeosebi romi şi eliminarea aşa numitelor “pungi de sărăcie” formate la periferia oraşului.

“Una dintre priorităţile municipiului Baia Mare este integrarea comunităţii rome din pungile de sărăcie prin muncă, educaţie, respect faţă de lege şi comunitate, respectarea regulilor de igienă şi sănătate. Mi-am asumat ca într-un mod corect din perspectiva umană şi legală să transformăm zonele degradate Craica, Pirită, Ferneziu, Gară, Cuprom şi Horea (zone locuite majoritar de romi) în zone civilizate de care românii indiferent de etnie să se poată bucura, scăpând de chinul în care au trăit cetăţenii din aceste cartiere timp de mai bine de 20 de ani. Este o moştenire otrăvită pe care a venit momentul să nu o mai perpetuăm. Cetăţenii municipiului Baia Mare vor avea, prin atitudinea noastră fermă, dovada respectului municipiului Baia Mare. (…) Îmi asum acest proiect şi ca primar şi ca băimărean autentic care îşi doreşte să trăiască într-un oraş model din perspectiva civilizaţiei şi a ordinii publice
“, a spus Cătălin Cherecheş în postare sa.

De asemenea, directorul general al Direcţiei Generale de Acţiune Civică, Dorin Coste, instituţie care coordonează şi activitatea Poliţiei Locale, a menţionat că deja au fost efectuate o serie de verificări a persoanelor din patru zone periferice: Cuprom, Pirită, Craica şi Horia 46A.

“Poliţia Locală Baia Mare a organizat mai multe acţiuni în vederea identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Baia Mare, persoane care provoacă disconfort cetăţenilor municipiului. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ne interesează în mod special asigurarea siguranţei băimărenilor, crearea unui climat de ordine şi linişte pe străzile oraşului, adecvat timpului în care trăim, responsabilizarea cetăţenilor pentru a convieţui în condiţii de decenţă şi respect reciproc. Astfel de acţiuni vor continua şi vor fi permanentizate şi le vom organiza şi pentru alte zone din Baia Mare”, a precizat Dorin Coste.

Potrivit acestuia, Poliţia Locală Baia Mare a efectuat timp de câteva zile acţiuni de identificare a persoanelor care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Baia Mare. Au fost vizate zonele unde există de obicei probleme de ordin social, la astfel de controale fiind identificate şi alte probleme ce ţin de protecţia animalelor, salubritate sau igiena personală. Astfel, în zonele Pirită şi Craica au fost verificate un număr important de locuinţe, toate acestea construite fără forme legale. Persoanele identificate au fost somate să pună în legalitate aceste construcţii şi acolo unde a fost cazul să se pună chiar acele persoane în legalitate cu privire la actele de identitate pe care le deţineau.

Totodată, toate persoanele care au fost identificate au fost somate să respecte legislaţia privind protecţia animalelor (cai sau câini fără stăpân).

De asemenea, la toate acţiunile organizate de reprezentanţii Poliţiei Locale li s-a adus la cunoştinţă celor care locuiesc în zonele vizate că le este interzis să circule pe raza municipiului Baia Mare cu atelaje cu tracţiune animală, respectivii fiind informaţi şi despre sancţiunile la care se expun în astfel de cazuri. Tot lor li s-au adus la cunoştinţă şi regulile de igienă şi salubrizare ce trebuie respectate în comunitate. AGERPRES

12.02.2018
2364 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baia Mare
Baia Sprie
Borsa
Cavnic
Dragomiresti
Salistea de Sus
Seini
Sighetu Marmatiei
Somcuta Mare
Targu Lapus
Tautii-Magheraus
Ulmeni
Viseu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Maramureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design