Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria BRASOV a alocat peste 2,5 milioane de lei pentru reparatiile curente ale unitatilor de invatamant

Primaria Brasov

Primăria Braşov a alocat celor 87 de unităţi de învăţământ din municipiu peste 2,5 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii curente, igienizări, reabilitări ale sălilor de clasă, acoperişuri, garduri, lucrările urmând să fie terminate la începutul lunii septembrie.

În acest an am alocat direct celor 87 de unităţi de învăţământ din municipiu peste 2,5 milioane de lei pentru lucrările ‘de vară, să le spunem aşa, ceea ce înseamnă lucrări de reparaţii curente, igienizări, reabilitări ale sălilor de clasă, ale grupurilor sanitare, dar şi ale acoperişurilor, gardurilor, acolo unde este cazul. Fiecare unitate de învăţământ şi-a organizat propria procedură de licitaţie, de încheierea contractului, dar li s-a atras atenţia ca în contractul pentru lucrări să prevadă ca termen limită de finalizare a acestora data de 1 septembrie“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

În ceea ce priveşte investiţiile mari în şcolile braşovene, sursa citată a afirmat că este vorba despre 10 astfel de lucrări în unităţi şcolare (grădiniţe, şcoli generale, colegii) care au termene de realizare cuprinse între şase luni şi un an. 

“La începutul acestei săptămâni am reuşit să trimitem la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP), spre verificare, pachetul cu cele 10 investiţii din unităţile şcolare. Sperăm să fie verificate cât mai repede, să valideze licitaţia, pentru a posta pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). După trecerea termenului legal vom verifica ofertele şi ne propunem ca în acest an să începem deja lucrările. Valoarea totală a lucrărilor este de 13,7 milioane de lei, fonduri din bugetul local”, a mai spus Sorin Toarcea.

Cea mai mare investiţie din cele 10 va fi la Colegiul Naţional “Unirea”, unde va fi reabilitat în totalitate corpul A al clădirii şi va fi construit un lift exterior pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea lucrărilor este de 6,8 milioane de lei şi se vor desfăşura pe parcursul unui an.

Lucrări ample vor fi executate şi la Colegiul Tehnic “Transilvania”, unde va fi reabilitat corpul B al unităţii şcolare, investiţie în valoare de 1,5 milioane de lei. Alte lucrări de investiţii vizează reabilitări ale sistemelor de încălzire, instalaţii apă-canal, instalaţii electrice, reabilitări termice.

Sorin Toarcea a precizat că lucrările de investiţii care se desfăşoară în cele 10 unităţi şcolare nu vor afecta derularea procesului de învăţământ. AGERPRES

10.08.2017
262 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bran
Brasov
Codlea
Fagaras
Ghimbav
Harman
Predeal
Rasnov
Rupea
Sacele
Victoria
Zarnesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Braşov pentru ziua de azi.


 
Informatii din Braşov

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design