Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  97,30% (72/74)
2.  Timisoara
  95,65% (22/23)
3.  Piatra Neamt
  56,25% (18/32)
4.  Gherla
  100,00% (11/11)
5.  Bucuresti - Sect. 4
  64,71% (11/17)
6.  Galati
  37,50% (6/16)
7.  Voluntari
  100,00% (5/5)
8.  Pitesti
  26,67% (4/15)
9.  Targu - Jiu
  60,00% (3/5)
10.  Bistrita
  40,00% (2/5)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Primaria CLUJ a lansat primul proces de bugetare participativa din Romania

Primarul Emil Boc

Locuitorii municipiului Cluj-Napoca vor putea depune la primărie, proiecte pentru oraşul lor, care după ce vor trece printr-un vot al cetăţenilor, vor putea fi finanţate de municipalitate. Primarul Emil Boc a anunţat lansarea primului proces de bugetare participativă din România, prin care, în perioada 17 iulie-20 august, vor putea fi propuse proiectele care pot beneficia de finanţare de la bugetul local.

Primăria Cluj-Napoca a lansat primul proces de bugetare participativă din România, o formă de respect pentru clujenii care plătesc taxe şi impozite locale şi care pot decide cum se cheltuiesc banii în interes public. În perioada 17 iulie-20 august, clujenii pot propune proiecte pentru oraş prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro, care trebuie să se încadreze în şase domenii. Proiectele care obţin cel mai mare număr de voturi vor fi implementate de către Primăria Cluj-Napoca începând cu anul 2018. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 euro’, a spus primarul Emil Boc.

Prin acest proiect primăria le propune clujenilor implicarea activă în procesul de luare a deciziilor în ceea ce priveşte viitoarele proiecte ale municipalităţii. Practic, toţi cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca şi au împlinit vârsta de 18 ani, au ocazia să îşi asume un rol activ în definirea şi abordarea problemelor oraşului.

Cetăţenii pot propune proiecte pe şase domenii: alei, trotuare şi zone pietonale; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; spaţii verzi şi locuri de joacă; amenajarea spaţiilor publice (mobilier urban, iluminat public); infrastructură educaţională şi culturală; oraşul digital.

Fiecare cetăţean poate depune unul sau mai multe proiecte. După înregistrarea acestora pe o platformă online, proiectele intră într-o fază de analiză tehnică şi de legalitate, pe care o realizează funcţionarii primăriei şi care are ca scop stabilirea eligibilităţii.

Potrivit primarului există câteva criterii pe care proiectele trebuie să le îndeplinească, pentru a nu se suprapune cu alte proiecte deja derulate de municipalitate sau pentru a nu avea ca obiect o activitate care nu poate fi finanţată de către o administraţie publică.

După realizarea acestei analize proiectele sunt votate de cetăţeni, în două etape distincte. Într-o primă fază, fiecare cetăţean poate alege 6 proiecte, câte unul pentru fiecare domeniu. În urma acestui vot vor fi alese 30 de proiecte – primele trei proiecte clasate în funcţie de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot, iar lista până la 30 va fi completată de proiecte, în funcţie de numărul de voturi.

În cea de a doua etapă cetăţenii nu vor putea vota decât câte un singur proiect din cele 30 stabilite, iar dintre acestea vor fi finanţate 15. Primul proiect din fiecare domeniu va fi selectat automat.

Sumele necesare pentru aceste proiecte vor fi prevăzute în bugetul anului 2018, suma totală fiind de 2.250.000 euro. Astfel, suma maximă care poate fi atribuită unui proiect va fi de 150.000 de euro. Proiectele vor fi implementate în anul 2018. AGERPRES

18.07.2017
318 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Campia Turzii
Cluj Napoca
Dej
Floresti
Gherla
Gilau
Huedin
Turda


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Cluj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(9 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(7 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(5 raspunsuri
)
Florentin-Costel Pandele (independent) Florentin-Costel Pandele (independent)
Voluntari
(3 raspunsuri
)
Ovidiu Cretu (PSD) Ovidiu Cretu (PSD)
Bistrita
(2 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(2 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design