Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Petrosani
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
5.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Primaria CONSTANTA a aprobat tacit gratuitatea elevilor si studentilor la transportul public in comun

Foto: DomnulePrimar.ro

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local Municipal Constanţa pentru acordarea de gratuitate la transportul public în comun a elevilor şi studenţilor a fost depus la 21 iulie, iar termenul de 30 zile în care municipalitatea se poate opune măsurii a trecut, astfel că gratuitatea a primit acord tacit din partea Primăriei Constanţa, conform Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001.

Propunerea de gratuitate a venit din partea Federaţiei Tinerilor din Constanţa, care a propus şi a susţinut, în şedinţa Consiliului local Constanţa din 30 septembrie 2016, ca pe viitor să se acorde gratuitate la transportul local pentru elevii şi studenţii constănţeni. Asociaţia Elevilor din Constanţa a reiterat acest demers în luna martie 2017.

Proiectul de hotărâre a fost depus pe data de 21 iulie 2017, iar până în prezent Direcţia financiară a Primăriei nu s-a opus acestui proiect, trecând cele 30 de zile necesare în care Primăria se poate opune unui proiect de hotărâre.

Astfel, potrivit articolului 44 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, raportul Primăriei este considerat favorabil. Mai mult, Comisia de servicii publice din Consiliul local a avizat favorabil, în mod explicit, propunerea.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Studenţilor din Constanţa (ASC) şi Federaţia Tinerilor din Constanţa (FTC) salută raportul favorabil al Primăriei Constanţa şi al comisiilor de specialitate ale Consiliului local în această chestiune.

„Având în vedere avizul favorabil al Primăriei Constanţa, ne manifestăm speranţa că la şedinţa Consiliului Local de vineri, 25 august a.c., consilierii locali vor vota în favoarea acestui proiect de hotărâre şi în beneficiul elevilor şi studenţilor constănţeni“, spun liderii celor trei organizaţii de tineret. 

„Ne bucurăm de faptul că Primăria Constanţa a decis să susţină acest proiect. Solicităm primarului Decebal Făgădău să propună suplimentarea ordinii de zi, astfel încât această facilitate să fie în vigoare până la începerea anului şcolar şi universitar. Sărăcia în rândul copiilor şi tinerilor atinge cote alarmante în România. De exemplu, în rândul persoanelor sub 18 ani, rata riscului de sărăcie este de 37,2%, iar în rândul persoanelor cu vârsta între 18 şi 24 de ani, rata riscului de sărăcie este de 32,2%. Această măsură are ca scop eliminarea unei poveri financiare şi diminuarea acestei stări, în contextul în care tinerii la această vârstă au surse limitate de venit, în principal întreţinerea părinţilor“, a declarat Alexandru Bajdechi, preşedintele Federaţiei Tinerilor din Constanţa.

„Susţinerea tacită a Primăriei Constanţa pentru acest proiect este un pas înainte, ultima şi cea mai importantă etapă fiind aprobarea sa în plenul Consiliului Local. În momentul de faţă, costul unui abonament pentru toate liniile, pentru un elev constănţean, este de 55 lei, sumă care se ridică peste valoarea bursei de merit, spre exemplu, a cărei cuantum este de 50 lei. Astfel, subvenţionarea integrală a abonamentelor pentru elevii din municipiul Constanţa va reprezenta o măsură, care va reduce cheltuielile pe care elevii şi părinţi acestora sunt nevoiţi să le facă, sprijinind totodată integrarea în comunitate a acestora. De asemenea, măsura este una utilă şi din prisma reducerii numărului de călători frauduloşi pe mijloacele de transport în comun ale regiei“, a declarat Constantin-Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

„Mobilitatea sporită pe care această măsură o va oferi studenţilor va contribui la îmbunătăţirea atractivităţii mediului academic din Constanţa şi mai mult de atât, va încuraja utilizarea mijloacelor de transport în comun în mod legal. În plus, această gratuitate este binevenită în rândul studenţilor care cu această ocazie economisesc astfel sumele ce în mod normal le-ar fi acordat pentru transportul propriu către unităţile de învăţământ sau pentru a participa la diverse activităţi de petrecere a timpului liber. Cu siguranţă, aceste facilităţi vor încuraja utilizarea transportului în comun de către potenţialii beneficiari, cu atât mai mult cu cât RATC îşi va reînnoi în curând parcul auto“, a declarat Cristian-George Farauanu, preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Constanţa, scrie Adevarul.

23.08.2017
196 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

23 August
Agigea
Albesti
Baneasa
Cernavoda
Constanta
Eforie
Harsova
Mangalia
Medgidia
Murfatlar
Navodari
Negru Voda
Ovidiu
Techirghiol
Tuzla


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Constanţa pentru ziua de azi.


 
Informatii din Constanţa

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design