Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria CRAIOVA da asigurari ca proiectul Water Park va fi finalizat in acest an

Primarul interimar Mihail Genoiu

Primarul interimar al municipiului, Mihai Genoiu, a declarat, în cadrul şedinţei Consiliului Local, care a aprobat prelungirea, până la data de 30 octombrie, a duratei contractului de finanţare prin POR 2007-2013 pentru proiectul “Craiova Water Park-Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din Municipiul Craiova“, că acesta va fi finalizat în acest an.

Genoiu a afirmat că executivul municipiului Craiova a solicitat Consiliului Local prelungirea duratei contractului de finanţare în scopul îndeplinirii integrale a obiectivelor şi indicatorilor proiectului şi în vederea asigurării funcţionalităţii acestuia, întrucât proiectul a avut “mai multe hibe” şi au existat modificări “de temă”, inclusiv pentru respectarea noii legislaţii a situaţiilor de urgenţă.

Lucrările au depăşit termenul de 31 ianuarie 2015, data maximă aprobată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională pentru rambursări la proiectele europene. În luna ianuarie 2016, pentru toate lucrările care urmau să se efectueze în vederea punerii în funcţiune şi constituirii proiectului ca unul viabil (proiectul a avut foarte multe hibe), s-a propus documentaţia de modificări de temă pe durata execuţiei care trebuiau să pună în concordanţă toate modificările făcute în corelare cu noua lege a situaţiilor de urgenţă apărută şi modificată odată cu evenimentul de la Colectiv. Pentru asta solicităm azi prelungirea termenul pentru acest proiect despre care eu sunt sigur în proporţie de 99,99% că va fi gata în acest an“, a spus Genoiu.

Primarul interimar al Craiovei a declarat, pentru AGERPRES, că durata contractului de finanţare a fost prelungită la cererea ADR Sud-Vest Oltenia, iar municipalitatea nu va pierde partea de finanţare europeană care a fost stabilită la demararea acestui proiect.

“Finanţarea proiectului Water Park nu este afectată sub nicio formă în acest moment faţă de forma de finanţare prevăzută iniţial. Solicitarea noastră este de prelungire a acestui termen al contractului de finanţare în condiţiile iniţiale. În rest, nu există nicio discuţie de reducere a finanţării sau de retragere a cofinanţării”, a afirmat Genoiu.

Proiectul “Craiova Water Park-Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din Municipiul Craiova” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului.

Valoarea totală a proiectului este de 84.838.109,64 lei, din care 29.302.939,27 lei finanţare nerambursabilă acordată, 39.323.168,20 lei contribuţia proprie în proiect a beneficiarului, iar diferenţa de 16.212.002,17 lei TVA suportat de la bugetul de stat. Pentru realizarea proiectului a fost semnat un contract de lucrări în 06.02.2013 încheiat între Municipiul Craiova şi SC DELTA ACM 93 SRL, lider al Asocierii SC DELTA ACM 93 – SC POLYSTART IMPEX SRL – SC UTI GRUP SA, contract cu o valoare de 80.699.200 lei, inclusiv TVA. Termenul de execuţie a lucrărilor a fost până la data de 29.11.2015, termen la care lucrările nu erau finalizate, motiv pentru care proiectul a fost inclus în lista celor cu risc de nefinalizare în anul 2015 şi a căror durată se prelungeşte după expirarea perioadei de eligibilitate a cheltuielilor POR 2007 – 2013.

Potrivit Primăriei Craiova, Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului cuprinde o clădire pentru bazine acoperite şi jocuri de apă în suprafaţă desfăşurată de 6019,40 mp, din care bazin înot adulţi – 202,5 mp, bazine pentru tobogane – 156 mp + 51,5 mp, lazy river – 102,3 mp, bazin cu elemente de joacă – 41,10 mp şi bazine cu apă în suprafaţă totală de 5.131,30 mp din care 1.250 mp piscină bazin, 241,20 mp suprafaţă relax pool cu entertaining pool, 1.256 mp suprafaţă bazin cu valuri, 201 mp suprafaţă bazin pentru copii – piscina tematică, 460 mp bazin cu apă pentru copii şi mobilier pentru joacă (water playground), bazin de 415,30 mp – un turn cu două tobogane, bazin de 460 mp – un turn cu cinci tobogane. Terenurile de sport vor avea o suprafaţă totală amenajată de 2.306 mp.

Proiectul face şi obiectul unui dosar de corupţie după ce DNA – Serviciul Teritorial Craiova a acuzat că unul dintre constructori ar fi decontat fictiv materiale de circa 2,3 milioane lei. AGERPRES

24.02.2017
575 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bailesti
Bechet
Calafat
Craiova
Dabuleni
Filiasi
Segarcea


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Dolj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Dolj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design