Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria CRAIOVA elaboreaza Strategia de regenerare si dezvoltare durabila; Sistemul de colectare selectiva a deseurilor, extins la o parte a craiovenilor care locuiesc la casa

Primaria Craiova

Primăria Craiova a demarat consultările cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, asociaţiilor de proprietari, tuturor organizaţiilor neguvernamentale în vederea elaborării Strategiei de regenerare şi dezvoltare durabilă a oraşului. Potrivit unui comunicat al Primăriei Craiova, strategia va stabili intervenţia autorităţii publice locale în zonele urbane şi periurbane aflate în dificultate, care “nu reuşesc să iasă dintr-un proces de degradare”.

La sediul Primăriei Municipiului Craiova, a avut loc, săptămâna trecută, întâlnirea cu membrii Ordinului Arhitecţilor, ai Uniunii Arhitecţilor şi Registrul Urbaniştilor privind problemele pe care le ridică elaborarea strategiei de regenerare urbană iniţiată de Primăria Municipiului Craiova. Strategia urmează să stabilească intervenţia autorităţii publice locale în zonele urbane şi periurbane aflate în dificultate, care nu reuşesc să iasă dintr-un proces de degradare. S-au discutat probleme legate de provocările existente, etapele elaborării proiectului integrat de regenerare urbană pe termen scurt şi lung, domeniile de intervenţie şi modalităţile de colaborare“, se precizează în comunicat.

Primăria Craiova precizează că vor fi organizate întâlniri pentru consultare cu toate mediile societăţii din oraş în urma cărora vor fi centralizate propunerile participanţilor. AGERPRES

Proiectul pilot de colectare separată a deşeurilor demarat în septembrie 2016 la nivelul gospodăriilor individuale din Craiova va fi extins şi va include peste 11.200 de abonaţi ai SC Salubritate Craiova SRL care locuiesc la casă. Potrivit SC Salubritate Craiova SRL, clienţii societăţii care locuiesc pe cele 43 de străzi nou incluse în programul de colectare selectivă au primit în prealabil din partea operatorului de salubritate, pe bază de semnătură, câte un sac galben, destinat depozitării deşeurilor de plastic şi metal (doze de aluminiu), şi un sac albastru, pentru depozitarea deşeurilor din hârtie şi carton.

Pe lângă cei doi saci, proprietarii gospodăriilor individuale au primit un flyer care conţine informaţii referitoare la modalitatea corectă de colectare a deşeurilor reciclabile şi un calendar pe 2017 în care sunt evidenţiate zilele de ridicare. În perioada următoare, SC Salubritate Craiova SRL va începe şi distribuţia sacilor verzi, destinaţi depozitării deşeurilor de sticlă, către toţi cei 11.200 de abonaţi implicaţi în acest proiect.

O altă modificare importantă adusă proiectului începând cu data de 6 martie 2017 este aceea că sacii coloraţi vor fi ridicaţi în ziua de colectare a deşeurilor menajere amestecate. Materialele reciclabile vor fi colectate, ca şi până acum, o dată la două săptămâni, şi transportate cu un autovehicul special, compartimentat. În program sunt incluşi abonaţi care locuiesc pe 139 de străzi din toate cartierele oraşului. Extinderea colectării selective a deşeurilor pe alte 43 de străzi din Craiova vine după o analiză atentă a rezultatelor înregistrate în primele şase luni de implementare. Cantităţile strânse au crescut, însă depunem în continuare eforturi pentru îmbunătăţirea proiectului, astfel încât acesta să întrunească nevoile utilizatorilor abonaţi la serviciile prestate de societatea noastră“, a declarat Mihai Butari, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

În perioada următoare, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL vor relua campania de informare şi conştientizare a importanţei colectării selective a deşeurilor şi în rândul craiovenilor care beneficiază încă din luna septembrie 2016 de programul de ridicare a deşeurilor colectate separat. Aceştia vor primi din nou din partea operatorului de salubrizare, pe bază de semnătură, saci coloraţi şi flyere prin care sunt informaţi cum să colecteze separat în mod corect.

Proiectul pilot de colectare selectivă a deşeurilor la nivelul gospodăriilor individuale din municipiu a fost demarat în data de 12 septembrie 2016 şi a inclus, iniţial, 6.714 abonaţi ai SC Salubritate Craiova SRL care locuiesc pe 96 de străzi din 10 cartiere ale oraşului. Proiectul pilot completează sistemul actual de colectare selectivă, implementat în cartierele de blocuri din Craiova începând din anul 2011, în cadrul unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Craiova, SC Salubritate Craiova SRL şi societatea Eco-Rom Ambalaje S.A.

În prezent, în Craiova sunt amplasate 223 de containere de colectare selectivă în 87 de locaţii aflate pe domeniul public. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL oferă posibilitatea agenţilor economici şi instituţiilor publice din Craiova să colecteze separat deşeurile generate şi să plătească, astfel, mai puţin pentru serviciile de colectare şi transport prestate de operatorul de salubrizare. AGERPRES

07.03.2017
421 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bailesti
Bechet
Calafat
Craiova
Dabuleni
Filiasi
Segarcea


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Dolj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Dolj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design