Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria GALATI a deschis primul centru de permanenta pentru servicii medicale

Primarul Ionut Pucheanu

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a inaugurat pe 18 septembrie primul centru de permanenţă pentru servicii medicale, dintr-un total de patru, pe care vrea să le deschidă în timpul mandatului său.

Centrul de permanenţă dispune de o suprafaţă de 66 de metri pătraţi, la parterul unui bloc, primăria investind 116.000 lei pentru refacerea şi modernizarea spaţiului de funcţionare şi 65.000 lei pentru dotări. Primăria va pune la dispoziţia Serviciului de Asistenţă Medicală a municipalităţii şi fondurile necesare pentru plata serviciilor de curăţenie, pază şi a utilităţilor necesare funcţionării.

“Menirea acestui centru este de a degreva Unitatea de Primiri Urgenţe(UPU), care deja este foarte aglomerată. Şi asta pentru că mulţi dintre pacienţii care ajung la UPU vin doar pentru un simplu tratament sau o injecţie. Totodată, dorim să aducem în interiorul cartierelor aceste centre pentru ca oamenii să poată primi rapid o consultaţie medicală sau un tratament, fără a fi nevoie să meargă la spital. Acest centru era imperios necesar, într-o zonă relativ îmbătrânită a Galaţiului, unde oamenii nu se pot deplasa atât de uşor. Vom mai face alte trei astfel de centre în mandatul meu, următorul dintre ele îl vom inaugura probabil în primăvara anului viitor’, a spus Pucheanu.

Centru de permanenţă pentru servicii medicale este deservit de 19 medici, cei mai mulţi provenind de la UPU, SMURD şi Ambulanţa Galaţi, şi şapte asistenţi medicali. Ei vor lucra în regim de gardă în zilele lucrătoare între orele 15,00 – 08,00, iar în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale în regim non-stop. Medicii vor fi plătiţi cu 12 lei/oră iar asistenţii cu 10 lei/oră prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Serviciile care pot fi acordate pacienţilor în cadrul centrului de permanenţă constă în asistenţă medicală în afecţiuni acute şi urgenţele medico-chirurgicale (cod verde), în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice; trimitere către specialităţi în vederea internării în afecţiunile acute şi urgenţele medico-chirurgicale care depăşesc competenţele medicului de familie; administrarea medicaţiei necesare tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului; eliberarea unei adeverinţe medicale pentru pacient, cu care se va prezenta a doua zi la medicul de familie pentru prescrierea reţetei. 

“Aceste centre au rolul de a prelua în timpul nopţii, în weekend-uri şi în timpul sărbătorilor legale, când nu sunt deschise cabinetele medicale, consultaţiile obişnuite, dar în primul rând urgenţele. Gândiţi-vă că un medic recomandă unui pacient să facă tratament injectabil din şase în şase ore sau din opt în opt ore. Unde să meargă omul la două noaptea sau la patru dimineaţa?”, a spus şefa Serviciului de Asistenţă Medicală a municipalităţii, Costinela Georgescu.

În judeţul Galaţi au fost înfiinţate 16 centre de permanenţă pentru servicii medicale în mediul rural, din care mai funcţionează doar opt. AGERPRES

19.09.2017
237 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design